«60? 80? 100?». Скільки виноробень сьогодні в Україні та де їх шукати на карті
Скільки виноробень в Україні (Фото: Instagram @theheartofwine)
Українське виноробство помітно розширюється з кожним місяцем та роком, про що можна запевнитися з кількості виноробень.
Шанувальники вина в Україні мають можливість не лише насолоджуватися якісними локальними продуктами з винограду, а й відслідковувати появу нових. Мультимедійний проєкт Серцевина запустив інтерактивну мапу виноробень, яка з 2019 року фіксує нові місця та верифікує їх. Сьогодні вона налічує 83 місця і близько 30 в очікуванні на верифікацію.
Мапа знаходиться у відкритому доступі на сайті медіа, і її оновлюють щомісяця. Серед позначених точок є маленькі домашні виноробні з різних регіонів, великі знані усіма підприємства, і сімейні крафтові виноробні. Серед останніх доданих до списку з’явилися Kalyus Winery з Хмельниччини, Cassia Wine, CHARA & GARRA з Галичини, виноробня Кулініченко, виноробне господарство Терруар, Дрюківські вина, Fathers wine із Гусятина, Enko Winery, та Ukrainian winery Grande Vallee з французьким корінням.
Серцевина — медіа про культуру довкола виноробства з онлайн-магазином та власним онлайн-радіо. Кожен, хто має інформацію про свій винний бізнес, може надіслати дані на редакційну пошту проєкту. Команда Серцевини відвідає нові виноробні, проведе дегустацію, зробить фото та розмістить інформацію про них на мапі. Як зазначає команда медіапроєкту, завдяки інтерактивній мапі, українці можуть планувати свої подорожі, відвідуючи виноробні, скуштувати унікальні локальні продукти, а також познайомитися з людьми, які стоять за створенням українських вин.
- Винна експертка здивувала фактом: на французьких офіційних заходах в Україні часто подають українські вина
- «Просто закрити — не варіант для мене». Як ветеран ЗСУ і власник першої в Україні винарні понад 10 років веде справу
- І органічні теж. Дослідження виявило високі рівні забруднення європейських вин «вічними хімікатами»