«Le Cordon Bleu в Україні». Євген Клопотенко анонсував заснування кулінарної школи світового рівня

Їжа

7 лютого, 18:47

У своїх соцмережах Євген Клопотенко поділився новиною про те, що хоче покращити кулінарну освіту в Україні.

З його слів, ресторатор та шеф-кухар заручився підтримкою КМДА, Посольства Швейцарії в Україні та UMAEF (Ukraine Moldove American Enterprise Fund — прим.ред.) Разом із ними він планує відкрити в Україні модернізувати один з навчальних закладів Києва. Він має стати взірцем професійної освіти у сфері гостинності. Під час зустрічі сторони підписали Меморандум про співпрацю.

Зокрема, ресторатор поділився фото із зустрічі, де обговорили цілі: облаштування освітнього простору, сучасна навчальна програма, освітні матеріали та практична підготовка для майбутніх професіоналів сфери гостинності — кухарів, пекарів, майстрів ресторанного та готельного обслуговування. У пості до новини Євген Клопотенко написав: «…ми об'єднаємо найкращих експертів галузі, щоб разом модернізувати один з навчальних закладів Києва, перетворивши його на взірець професійної освіти в сфері гостинності рівня Le Cordon Bleu!»

Також зазначено, що така ініціатива зможе скласти конкуренцію світовим школам, наприклад, у Франції. У програмі будуть викладати й українську гастрономію з нашою термінологією, техніками, та розповідатимуть про питомо українські продукти та страви.

Інші новини

Всі новини