На Великдень. Біла спаржа з пармезаном: вишукана страва й мінімум часу та зусиль
Їжа20 березня 2024, 10:40
Для того, щоб спробувати щось нове та незвичне, необов’язково йти до ресторану. Візьміть мінімум продуктів, наприклад, пармезан і спаржу, та приготуйте надзвичайну закуску чи вечерю для себе та близьких. А на святковому столі ця страва матиме дуже вишуканий вигляд. Розповідаємо як легко її приготувати.
Цей рецепт білої спаржі з пармезаном, приготованої з невеликою кількістю бальзамічного оцту, дає змогу зберегти смак цього ніжного весняного овоча недоторканим і отримати з нього максимум користі. Фруктовий аромат пармезану та оцту посилюється легкою присутністю цукру. Така спаржа — також відмінно вдала закуска для великодньої трапези, наприклад.
Біла спаржа під пармезаном із соусом вінегрет
Варіант подачі спаржі з пармезаном
/
Фото: Instagram @nizardthibault
Інгредієнти:
- Біла спаржа 2 пучки
- Сир пармезан 80 г
- Бальзамічний оцет 1 ст.л.
- Цукор 2 щіпки
- Оливкова олія 2 ст.л.
- Сіль і перець
Спосіб приготування:
- Білу спаржу почистити та нарізати однаковими шматочками, потім обсмажити в гарячій оливковій олії до золотистої скоринки. Посолити та поперчити за смаком, додати трохи цукру. Влити трохи води, накрити кришкою і вимкнути вогонь. Залишити під кришкою на 1−2 хвилини.
- Вийняти спаржу зі сковорідки та обсушити на чайному рушнику або кухонному папері. Зберігати в теплі. Зменшити кількість соусу в сковорідці та додати бальзамічний оцет.
- Викласти спаржу на тарілку, додати вінегрет і стружку пармезану, яку ви нарізали заздалегідь. Рекомендується подавати до столу відразу ж.
- Для елегантної вечері подайте цю білу спаржу з пармезаном на тарілках, прикрасивши міксом салату, і додайте трохи більше кольору кількома розрізаними навпіл помідорами чері.