Без опари та вимішування. Рецепт великодньої паски, яка вийде абсолютно у всіх

Їжа

24 квітня 2024, 10:37

Паска за спрощеним рецептом готується набагато скоріше, ніж класична і гарантовано гарно виходять навіть у починаючих кулінарів.

Простий та швидкий рецепт паски дозволяє забути про випадки, коли напередодні свята випічка не піднялася або не пропеклася. Приготуйте ліниву паску та насолодіться її пухким тістом, яке довго не черствіє.

Як приготувати паску без опари та вимішування тіста

Інгредієнти

Борошно пшеничне — 350 г

Яйця — 2 шт.

Цукор — 150 г

Молоко — 150 мл

Дріжджі сухі - 10 г

Масло вершкове — 100 г

Цукор ванільний — пакетик

Сіль — дрібка

Цукати, родзинки сухофрукти — 150 г

Приготування

У ємності для замішування тіста змішайте дріжджі, цукор та невелику кількість борошна.

Додайте тепле молоко, розмішайте та дайте постояти десять хвилин. До тих пір, доки на поверхні не з’являться бульбашки.

У окремій ємності змішайте розтоплене масло, яйця, цукор, сіль.

Перемішайте суміші та поступово додайте просіяне борошно. У вас має вийти суміш подібна густій сметані.

Накрийте її харчовою плівкою та відставте підходити на 2,5 години.

Після цього, коли об'єм тіста значно збільшиться, перемішайте його ложкою.

Залийте окропом сухофрукти з цукатами та родзинками, почекайте приблизно десять хвилин, злийте воду та просушіть їх на паперовому рушнику.

Додайте суміш цукатів до тіста.

Заповніть форми тістом на третину, накрийте їх сухим чистим рушником та залиште приблизно на сорок хвилин, щоб тісто підійшло.

Прогрійте духовку до 180 градусів та поставте у неї паски для випікання приблизно на пів години.

Дочекайтесь щоб готові паски охолонули та прикрасьте їх на власний смак: глазур’ю, присипками, святковим декором.

Смачного!

Інші новини

Всі новини