Довго не черствіє. Як за годину приготувати ідеальну паску, яка довго залишатиметься м’якою

Їжа

18 квітня 2024, 01:23

Обов’язково збережіть собі цей простий рецепт, аби приготувати традиційне частування до Великодня.

Не всі господині люблять готувати паску вдома саме через це, що це нібито складно і часто тісто виходить зовсім не таким, як хотілося б. Розповідаємо вам про один дуже простий рецепт, за яким можна приготувати ідеальну паску — вона буде пухкою та м’якою, а також довго не черствітеме.

Інгредієнти

  • яйця — 5 шт
  • цукор — 1,5 склянки
  • ванільний цукор — 3 пакетики
  • масло вершкове — 1 пачка
  • молоко кімнатної температури — 150 мл
  • просіяне борошно — 4,5 склянки
  • розпушувач — 2 пакетики
  • цедра апельсина
  • сухофрукти — 150 г (можна взяти будь-які на ваш смак
  • сіль

Спосіб приготування

  1. В великій мисці змішуємо яйца, сіль, цукор, ванільний цукор. Ретельно все збиваємо міксером, починаючи з низьких обертів. Збиваємо до тих пір, поки маса не стане однорідною, пишною та світлою.
  2. Додаємо вершкове масло. Воно має бути кімнатної температури і м’яке. Для цього його потрібно щонайменше за годину дістати з холодильника. В мікрохвильовій печі його краще не розігрівати. Після додавання вершкового масла ще раз збиваємо масу.
  3. В окремій ємності змішуємо борошно та розпушувач. Змішати потрібно добре, аби розпушувач рівномірно розподілився.
  4. Борошно поступово пересипаємо до рідкої маси та добре змішуємо, аби не було грудочок.
  5. Додаємо до тіста цедру лимона та сухофрукти. Перемішуємо силіконовою лопаткою.
  6. Тісто ділимо таким чином, аби форма для випікання була заповнена на три чверті.
  7. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30−35 хвилин.
  8. Після випікання пасці треба дати охолонути, після чого переходимо до етапу декорування. Декор може бути будь-який за вашим бажанням — глазур, присипка, горішки, цукати тощо.

Редактор: Діана Шароді

Інші новини

Всі новини