Довго не черствіє. Як за годину приготувати ідеальну паску, яка довго залишатиметься м’якою
Їжа18 квітня 2024, 01:23
Обов’язково збережіть собі цей простий рецепт, аби приготувати традиційне частування до Великодня.
Не всі господині люблять готувати паску вдома саме через це, що це нібито складно і часто тісто виходить зовсім не таким, як хотілося б. Розповідаємо вам про один дуже простий рецепт, за яким можна приготувати ідеальну паску — вона буде пухкою та м’якою, а також довго не черствітеме.
Інгредієнти
- яйця — 5 шт
- цукор — 1,5 склянки
- ванільний цукор — 3 пакетики
- масло вершкове — 1 пачка
- молоко кімнатної температури — 150 мл
- просіяне борошно — 4,5 склянки
- розпушувач — 2 пакетики
- цедра апельсина
- сухофрукти — 150 г (можна взяти будь-які на ваш смак
- сіль
Спосіб приготування
- В великій мисці змішуємо яйца, сіль, цукор, ванільний цукор. Ретельно все збиваємо міксером, починаючи з низьких обертів. Збиваємо до тих пір, поки маса не стане однорідною, пишною та світлою.
- Додаємо вершкове масло. Воно має бути кімнатної температури і м’яке. Для цього його потрібно щонайменше за годину дістати з холодильника. В мікрохвильовій печі його краще не розігрівати. Після додавання вершкового масла ще раз збиваємо масу.
- В окремій ємності змішуємо борошно та розпушувач. Змішати потрібно добре, аби розпушувач рівномірно розподілився.
- Борошно поступово пересипаємо до рідкої маси та добре змішуємо, аби не було грудочок.
- Додаємо до тіста цедру лимона та сухофрукти. Перемішуємо силіконовою лопаткою.
- Тісто ділимо таким чином, аби форма для випікання була заповнена на три чверті.
- Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30−35 хвилин.
- Після випікання пасці треба дати охолонути, після чого переходимо до етапу декорування. Декор може бути будь-який за вашим бажанням — глазур, присипка, горішки, цукати тощо.