Курячі джерки. Як швидко приготувати закуску в домашніх умовах

Їжа

25 квітня 2024, 15:43

Курячі джерки — це поживний білковий перекус, який завжди зручно мати під рукою. Залежно від технології виготовлення ці м’ясні снеки можуть набувати різних текстур і смакових відтінків.

Напевно, кожному цікаво дізнатися, як виробляють курячі снеки. Виявляється, весь секрет — у зневодненні м’яса, що допомагає зберегти корисні речовини. До того ж курячі слайси є ідеальним перекусом, який можна їсти щодня. Адже продукт містить багато білка і мінімум вуглеводів.

Але чи можна приготувати їх удома, щоб було так само смачно? Фуд-блогерка Ірена Наілс поділилася рецептами смачного перекусу.

Інгредієнти

  • 1 кг курячої грудки, нарізаної смужками
  • 2 столові ложки кунжутної олії
  • 1 чайна ложка сухого курячого бульйону
  • 1.5 чайні ложки копченої паприки
  • 1 чайна ложка сушеного часнику
  • 1 чайна ложка камуна
  • 0.5 чайної ложки цукру
  • Сік половини лимона
  • 1 чайна ложка солі
  • 100 мл соєвого соусу

Приготування

  1. У великій мисці змішайте кунжутну олію, сухий курячий бульйон, копчену паприку, сушений часник, камун, цукор, сік лимона, сіль і соєвий соус.
  2. Додайте нарізану курячу грудку в миску і добре перемішайте, щоб м’ясо рівномірно покрилося приправами.
  3. Накрийте миску плівкою і залиште в холодильнику на ніч для маринування.
  4. Наступного ранку вийміть м’ясо з холодильника і нанизуйте його на зубочистки.
  5. Розігрійте духовку до 60 °C з конвекцією і відкрийте дверцята.
  6. Поставте решітку на деко і викладіть на неї наші нанизані шматочки м’яса.
  7. Засуньте деко в духовку і готуйте 4−5 годин, поки м’ясо не висохне і не стане хрустким.

Інші новини

Всі новини