Курячі джерки — це поживний білковий перекус, який завжди зручно мати під рукою. Залежно від технології виготовлення ці м’ясні снеки можуть набувати різних текстур і смакових відтінків.
Напевно, кожному цікаво дізнатися, як виробляють курячі снеки. Виявляється, весь секрет — у зневодненні м’яса, що допомагає зберегти корисні речовини. До того ж курячі слайси є ідеальним перекусом, який можна їсти щодня. Адже продукт містить багато білка і мінімум вуглеводів.
Але чи можна приготувати їх удома, щоб було так само смачно? Фуд-блогерка Ірена Наілс поділилася рецептами смачного перекусу.
Інгредієнти
- 1 кг курячої грудки, нарізаної смужками
- 2 столові ложки кунжутної олії
- 1 чайна ложка сухого курячого бульйону
- 1.5 чайні ложки копченої паприки
- 1 чайна ложка сушеного часнику
- 1 чайна ложка камуна
- 0.5 чайної ложки цукру
- Сік половини лимона
- 1 чайна ложка солі
- 100 мл соєвого соусу
Приготування
- У великій мисці змішайте кунжутну олію, сухий курячий бульйон, копчену паприку, сушений часник, камун, цукор, сік лимона, сіль і соєвий соус.
- Додайте нарізану курячу грудку в миску і добре перемішайте, щоб м’ясо рівномірно покрилося приправами.
- Накрийте миску плівкою і залиште в холодильнику на ніч для маринування.
- Наступного ранку вийміть м’ясо з холодильника і нанизуйте його на зубочистки.
- Розігрійте духовку до 60 °C з конвекцією і відкрийте дверцята.
- Поставте решітку на деко і викладіть на неї наші нанизані шматочки м’яса.
- Засуньте деко в духовку і готуйте 4−5 годин, поки м’ясо не висохне і не стане хрустким.