Експерти рейтингу The World’s 50 Best Restaurants назвали найкращий ресторан Північної Америки у 2025 році
Ресторани26 вересня, 15:00
Перший у списку — Atomix (Нью-Йорк). Цей ресторан зайняв 12 місце у списку The World`s 50 Restaurants 2025. Компактний манхеттенський шедевр JP and Ellia Park, що посідає перше місце у списку 50 найкращих ресторанів Північної Америки 2025 року, пропонує дегустаційне меню з 12 страв корейської кухні на чудовій кераміці, виготовленій на замовлення. Кожна страва, від ток-гальбі (котлети з ребер гриль) з шоколадом та чопі (корейським перцем) до палтуса з морським їжаком та рисовою кашею, подається з пояснювальною карткою.
Друге місце посів ресторан Mon Lapin (Монреаль). Проєкт шеф-кухаря Марка-Олів'є Фрап'є та сомельє Вані Філіповича пропонує креативно підготовлене меню, яке змінюється щодня, зокрема страви, такі як медовий гарбуз, а також тоннареллі з солоної тріски з кабачками, канталупою, шартрезом та томатним морозивом. Винна карта переможця премії «Найкращий сомельє Північної Америки 2025» рясніє популярними натуральними винами та шампанським від виноградарів.
Третє місце отримав Restaurant Pearl Morissette (Лінкольн). Розташований на другому поверсі над виноробнею Pearl Morissette Estate в одному з найцінніших виноробних регіонів Канади, ресторан шеф-кухарів і власників Даніеля Хадіди та Еріка Робертсона зосереджується на гіперлокальних, часто зібраних у місцевих умовах інгредієнтах. У дегустаційному меню представлені такі страви, як смажена качка із Західного узбережжя, нубійська коза з перезимованим пастернаком та чорний ячмінний коджі, як дублікат шоколадного ганашу.
До першої десятки увійшли також заклади:
4. Smyth
5. Tanière3
6. Dakar NOLA
7. Kalaya
8. SingleThread
9. Le Bernadin
10. Le Veau d’Or
Ознайомитися з повним списком можна за посиланням.
- Без жодного цвяха, але з їжею. В Яремче запрацював легендарний ресторан Гуцульщина
- Між дисципліною і пристрастю. Український шеф розповів британському виданню про службу в ЗСУ та відкриття ресторану в Лондоні
- Майстер вишуканого ритуалу. Хто такий супний сомельє та як професія набула нового дихання у трендовому ресторані