Стали відомі імена всіх 20 підприємців, які здобули гранти на розвиток власного бізнесу від Епіцентру
Проєкт «Мільйони добрих справ» (Фото: Епіцентр)
Проєкт «Мільйони добрих справ» національної мережі торговельних центрів «Епіцентр» завершився. У Києві відбувся четвертий фінал проєкту, на якому було визначено п’ятірку останніх переможців (як проходив четвертий фінал дивіться на каналі Епіцентр у YouTube).
Отже, відомі імена всіх 20 українських підприємців, які отримали в якості грантів від компанії «Епіцентр К» майже 10 млн гривень.
«Цим проєктом ми хотіли надихнути діючий бізнес вийти з кризи та дати шанс розпочати новий тим, хто давно мріяв про власну справу», — зазначає заступник генеральний директор компанії «Епіцентр К», суддя проєкту Борис Артарі-Колумб.
З майже 3 тис. заявок було обрано 40, які потрапили в півфінал. Переможців визначало експертне журі на основі відеопрезентацій півфіналістів та захисту бізнес-проєктів. Кожен із 20 переможців отримав грант у розмірі до 500 тис. гривень на розвиток власної справи.
«Радий долучитися до такої важливої справи, як допомога малому та середньому бізнесу. Обрати переможців було не просто, але я насамперед звертав увагу на соціальну складову кожного бізнесу та ту користь, яку він несе для громади», — зазначає член журі Дмитро Борисов, власник та бренд-шеф мережі ресторанів GASTROFAMILY.
Отже, переможцями останнього четвертого етапу проєкту «Мільйони добрих справ» від Епіцентру стали:
Іларіон Єськов з м. Кам’янське (Дніпропетровська область), який варить швейцарський сир грюєр та мріє про власну професійну сироварню. Такий сир привезла з однієї з мандрівок дружина Іларіона. Він настільки сподобався подружжю, що ідея його виготовлення переросла у справу життя. «Дякую компанії „Епіцентр К“, яка повірила в мене! Завдяки цьому вже зовсім скоро українці зможуть поласувати нашим натуральним сиром, який буде нічим не гірший за відомий швейцарський», — впевнений Іларіон.
Навіть старовинне ремесло може бути сучасним, переконаний переможець проєкту «Мільйони добрих справ» від Епіцентру коваль Павло Білоус. Уже понад 10 років Павло володіє майстернею художньої ковки в Сумах. Тут за старовинними методами разом із двома помічниками він виготовляє ковані вироби під замовлення. «Ми хочемо зберегти українські традиції, але водночас осучаснити нашу продукцію. Ми станемо кузнею № 1 у Сумській області і зможемо продавати свою продукцію в Епіцентрі, — запевняє коваль, який отримав 500 тис. грн у якості гранту.
«Смачні пельмені моєї тітоньки мають скуштувати всі», — подумала рік тому Діана Богузь з Вінниці та започаткувала крафтове виробництво напівфабрикатів «Пельмеша». За рік вона продала понад 3 тонни продукції. 14 видів пельмень та вареників з різними начинками, а також сирники. За грант у розмірі 497 тис. грн від Епіцентру Діана планує відкрити повноцінний цех із виробництва напівфабрикатів та значно збільшити виробничі потужності.
Кримська татарка Лєране Козакевич з м. Ірпінь, втікаючи від російської окупації, була змушена покинути батьківщину та переїхати на Київщину. Бажання зберегти рідні традиції та культуру привели колишню журналістку у сферу харчування. Підприємниця дізналася про корисні властивості мікрогріна, який стали активно використовувати в кулінарії. Грант в розмірі 500 тис. грн дасть їй змогу розпочати одразу декілька проєктів. «У майбутньому я хочу працювати у форматі франшизи та надати можливість українцям відкривати власну справу та створювати робочі місця», — говорить Лєране.
Багато хто каже, що творчість та бізнес — речі несумісні. Але digital-скульптор Катерина Орлова з Харкова вирішила розвінчати цей міф. Уже п’ять років вона створює скульптури на замовлення, але мріє відкрити власне виробництво цілих колекцій скульптур, бра, барельєфів та світильників. Вигравши грант у майже півмільйона гривень, вона зможе відкрити повноцінну майстерню та купити сучасне обладнання, яке дозволить їй виготовляти скульптури не лише з гіпсу, але й із мармурової крихти за інших матеріалів.
Приз глядацьких симпатій та кошти на власну справу у розмірі грантової заявки (500 тис. грн) отримав учасник четвертого фіналу проєкту «Мільйони добрих справ» Андрій Печериця, який зібрав понад 6 тис. лайків під своїм відео на YouTube. Підприємець з Полтави презентував свою ідею екологічних велокав’ярень, які працювали б від сонячних батарей.