Сирний попкорн вдома. Як приготувати популярну закуску з трьох інгредієнтів
Попкорн у багатьох асоціюється з кінотеатром, але його можна зробити вдома — як під перегляд фільму, так і просто аби пригостити себе та друзів.
Попкорн — це закуска, яка виготовляється з нагрітого кукурудзяного зерна, яке вибухає під дією тепла, перетворюючись на легкий і пухнастий шматочок. Зазвичай готовий попкорн можна купити в кінотеатрі, а в супермаркетах продаються запаковані кукурудзяні зерна, які потрібно просто нагріти в мікрохвильовці. Однак якщо ви хочете приготувати попкрон вдома самостійно, вам неодмінно знадобиться цей рецепт.
Інгредієнти
- 100 г кукурудзи для попкорну
- 20 г сирної приправи
- 30 г вершкового масла
Зазначимо, що можна брати не тільки сирну приправу — смакові домішки можуть бути будь-якими — бекон, гриби, сіль, сметана та зелень тощо.
Спосіб приготування
- Добре розігріваємо пательню.
- Викаладаємо на сковорідку шматочок вершкового масла.
- Коли половина масла розтане, викладаємо кукурудзу.
- 1 хвилину смажимо без кришки.
- Накриваємо кришкою та готуємо кілька хвилин на середньому вогні.
- Пересипаємо в суху велику ємність або паперовий пакет.
- Посипаємо приправою за смаком.
Такий домашній попкорн краще спожити одразу після приготування, оскільки при тривалому зберіганні він може увібрати вологу та стати не таким хрумки.