Сирна паска з вишнями та маком. Такий рецепт точно здивує гостей

25 квітня 2024, 16:00

Напередодні Великодня усім, хто готує паску вдома, хочеться знайти особливий рецепт, який точно здивує рідних та гостей.

Рецептів паски існує безліч — з різними начинками, різним тістом, різні за смаком та текстурою тіста. З роками все більше набирає популярності сирна паска — м’яка, в міру солодка та легка в приготуванні. Розповідаємо, як приготувати сирну паску з вишнями і маком. Така точно здивує ваших гостей!

Реклама

Інгредієнти

  • 500 г кисломолочного сиру (краще брати 9% жирності)
  • 100 г сметани (20% жирності)
  • 100 г вершкове масло (82,5% жирності)
  • 200 г цукрової пудри
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 150 г заморожених вишень без кісточок
  • 50 г цукру
  • 20 г крохмалю + 35 г води
  • 50 г маку

Спосіб приготування

  1. Найперше, що потрібно зробити, — це підготувати мак. Його потрібно промити, залити кип’ятком, поставити на середній вогонь, довести до кипіння та варити 20 хвилин.
  2. Після того, як мак звариться, злити воду. Для цього можна використовувати сито або марлю. Мак відкладаємо в сторону та даємо охолонути.
  3. Беремо заморожені вишні та перекладаємо їх у каструлю з товстим дном. Додаємо цукор та варимо на середньому вогні, постійно помішуючи. Варити потрібно до тих пір, поки вишні повністю не розморозяться.
  4. Змішуємо крохмаль з водою і вливаємо в каструлю до вишень. Постійно перемішуємо, поки суміш не загустіє. Відставляємо і даємо повністю охолонути.
  5. В мисці змішуємо кисломолочний сир, цукрову пудру, сметану, м’яке вершкове масло, цукор та ванільний цукор. Усе перебиваємо блендером до утворення однорідної маси.
  6. Отриману масу ділимо на дві частини. До першої додаємо мак, до другої - вишні. Ретельно перемішуємо.
  7. Форму для паски застеляємо марлею в один шар. Спершу кладемо вишневу частину, потім — макову.
  8. Відправляємо на стабілізацію в холодильник на ніч.
  9. Прикрасити можна за бажанням — джемом, вишнями, цукровою пудрою, цукатами тощо.

Аби паска не втратила свою форму, зберігати її потрібно в холодильнику.

Редактор: Діана Шароді
Показати ще новини