Все змішати та залишити на ніч. Простий рецепт тіста для пасок — вийде у кожного
Великдень 2024 вже зовсім скоро, а отже час подумати над тим, які паски ви будете готувати цього року.
Сьогодні можна знайти чимало різних рецептів пасок. Усі вони відрізняються інгредієнтами, часом, потрібним для приготування, і фінальним результатом. Ділимося з вами універсальним і простим рецептом, який вийде навіть у тих, хто раніше ніколи не працював з випічкою.
Інгредієнти
Паски
- борошно — 1,4 кг
- сухі дріжджі - 20 г
- молоко кімнатної температури — 0,5 л
- вершкове масло — 300 г
- цукор — 450 г
- яйця — 6 шт
- родзинки — 150 г
- сіль
- ванілін — 1 пакетик
Глазур
- білок одного яйця
- цукор — 100 г
- сіль
Спосіб приготування
- Беремо глибоку миску та розбиваємо туди яйця.
- Збиваємо яйця міксером протягом 3 хвилин, починаючи з низьких обертів.
- Додаємо цукор і знову збиваємо до повного розчинення.
- Розтоплюємо у мікрохвильовій печі або на паровій бані вершкове масло та вливаємо його невеликими порціями до яєчної суміші. Перемішуємо та ставимо в тепле місце.
- В іншій мисці змішуємо молоко кімнатної температури та дріжджі. Перемішуємо. Залишаємо на 10 хвилин.
- З'єднуємо яєчну суміш та молоко. Перемішуємо та накриваємо рушником. Відправляємо у тепле місце на ніч.
- На ранок в окремій мисці змішуємо борошно, чайну ложку солі та пакетик ваніліну.
- Борошно невеликими частинами починаємо вводити до опари та ретельно перемішувати.
- Додаємо родзинки. Попередньо їх потрібно вимочити в теплій воді або алкоголі - за бажанням.
- Перемішуємо тісто та розкладаємо по формах так, аби форма була заповнена на третину. Ставимо у тепле місце на 1,5 год, а потім змащуємо жовтком та відправляємо в духовку — випікати при температурі 180 градусів до 40 хвилин.
- Поки тісто випікається, можна зробити глазур. Для неї потрібно змішати усі вказані інгредієнти та збити міксером. Перед прикрашанням паскам потрібно охолонути.