Паска в мультиварці. Найпростіший рецепт великоднього хліба — потрібно просто все змішати
Мультиварка — девайс, який значно полегшує процес приготування будь-якої їжі. У переважній більшості мультиварок можна випікати, тому розповідаємо як приготувати паску в мультиварці.
Великдень 2024 віряни східного обряду святкуватимуть 5 травня. До цього дня прийнято готувати великодній кошик та святковий стіл, де головним атрибутом є паска і крашанки. Рецепт паски у кожного свій — сьогодні можна знайти чимало варіацій того, як приготувати цей святковий продукт, але не всі хочуть витрачати багато часу на кухні, тож багатьох цікавить як приготувати паску в мультиварці. Існує кілька рецептів, які підійдуть до будь-якої мультиварки. Ділимося одним з таких — за таким рецептом ваша паска буде смачною, м’якою та довго не черствітиме.
Інгредієнти
- просіяне борошно — 4 склянки
- молоко кімнатної температури (або трохи підігріте) — 1 склянка
- дріжджі сухі - 50 г
- цукор — 5 столових ложок
- ванільний цукор — 1 пакетик
- сіль
- олія — 4 столових ложки
- яйця — 2 шт
- родзинки — 100 г
Спосіб приготування
Як і будь-яка страва в мультиварці, паска в мультиварці готується дуже просто та швидко. Головне — уважно поставитися до підготовки інгредієнтів. Наприклад, усі компоненти мають бути кімнатної температури — для цього їх потрібно щонайменше за 40 хвилин до приготування дістати з холодильника. Борошно обов’язково просіяти, можна кілька разів, — так тісто буде пухким і легше розмішається.
- В мисці змішуємо молоко, два яйця, дві склянки борошна, цукор та олію. Все добре вимішуємо. Для цього можна використовувати виделку, вінчик або змішати блендером на низьких обертах.
- Всипаємо ще дві склянки борошна та перемішуємо.
- Додаємо пакетик ванільного цукру та знову перемішуємо.
- Додаємо родзинки та добре вимішуємо мокрими руками.
- Форму для паски, якою слугуватиме чаша мультиварки, щедро змащуємо вершковим маслом та перекладаємо в неї тісто.
- Обираємо режим Хліб або Випікання (в залежності від того, яка саме у вас мультиварка), та виставляємо таймер — 3 години.
- Коли паска буде готова, даємо їй трохи охолонути та перекладаємо на тарілку. Прикрашаємо за бажанням.