Секрет неперевершеної майстерності. Приготуйте наперед ці три заправки, які підійдуть для будь-яких салатів влітку

Їжа

16 липня, 05:14

Якщо вам колись хотілося уникнути оцтвого смаку і сумнівного походження готових магазинних заправок, ця підбірка — саме для вас.

Салат після ретельного підбору свіжих овочів, зерен та інших інгредієнтів заслуговує на заправку, яка підкреслить кожен смак, але не заглушить їх. Добра заправка — це гідний акомпанемент страви, справжній бек-вокал світу кулінарії, що допомагає головним інгредієнтам зазвучати яскравіше. Саме тому власноруч приготовані соуси — найкращий вибір. Вони дозволяють створити ідеальну гармонію смаків. Хоча в професійній кухні часто готують складні соуси з вишуканих інгредієнтів, вдома це може здаватися зайвим клопотом. Проте, якщо тримати кілька баночок смачних домашніх заправок у холодильнику, салат стає простим, швидким і бажаним рішенням для здорової трапези будь-якого дня. Три рецепти, запропоновані авторкою The New York Times Самін Носрат нижче, легко адаптуються до будь-яких зелених овочів, які є під рукою, і допоможуть подарувати вашим стравам новий рівень насолоди.

Хаус дресінг: рецепт простої та безпечної салатної заправки

House Dressing — класична вінегретна заправка, яка зроблена на основі оливкової олії, витриманого хересного оцту, гірчиці (як зернистої, так і Діжонської), меду, часнику, шалоту і свіжого чебрецю.

Перейти до рецепту

Кремовий лимонно-місо соус: рецепт для ваших салатів

Цей кремовий лимонно-місо соус має збалансований, багатогранний смак. Він ідеально підкреслює смак страв, не перебиваючи їх, і робить їх більш вишуканими і ароматними.

Перейти до рецепту

Кремова кунжутно-імбирна заправка: рецепт апетитного салатного соусу

Тут поєднуються солоність, яскравий кисло-солодкий баланс, глибокі умамі нотки, гострий імбир та часник з легкою пряністю. Подайте для заправки свіжих салатів,або як ароматний соус до страв із морепродуктів і м’яса, щоб надати пікантної свіжості та глибини смаку.

Перейти до рецепту

Інші новини

Всі новини