Не просто смачно. Що додати до вашої яєчні, щоб отримати справжній смак умамі

Їжа

15 травня 2024, 05:22

Щоб приготувати ідеальну яєчню, схвалену шеф-кухарем, смачну та ароматну — вам потрібен жир — будь-то вершкове масло, олія чи смалець. Але що зробить вашу страву насиченою п’ятим смаком, умамі, розповідаємо нижче.

Для приготування ніжної яєчні з хрусткими краями, яка просочена ароматним коричневим соусом вам знадобляться якісні жири. Правильне масло — часто ключ до вершкового м’якого сніданку. Цей молочний продукт є кращим варіантом, ніж олія, оскільки він додає солоних та солодкувато-сирних елементів під час смаження яєчні. Однак, якщо ви хочете ще більше підсилити смак цього основного продукту для сніданку, додавши аромат умамі, ви можете додати один або два інгредієнти.

Яєчня на вершковому маслі / Фото: Instagram @marthastewart48

Існує безліч інгредієнтів для покращення смаку яєчні, які, ймовірно, вже є у вашій коморі чи холодильнику, наприклад, соєвий соус. Його пікантні та гострі нотки виділяються, коли ви додаєте кілька крапель або більше до розтопленого вершкового масла ще до того, як розбити яйце. Аромати та смаки змішуються, і коли ваші яйця будуть купатися в цьому жирі і смажитися, вони наповняться пікантним смаком, який вартий захоплених вигуків насолоди. Але якщо вам не подобається ця приправа, є безліч інших пікантних варіантів.

Інші інгредієнти умамі, які варто спробувати у вашій яєчні:

1. Рибний соус — неймовірно насичений інгредієнт, який можна капати на сковорідку, поки масло тане. Зроблений з анчоусів, рибний соус додасть яєчні солодкий, солонуватий і пряний смак, коли вона смажитиметься. Спочатку він може пахнути трохи неприємно, але цей аромат вартий того, щоб його перетерпіти заради смаку.

Яєчня з умамі смаком / Фото: Inst @hazelsne

Вустершир (вустирський соус) — ще один чудовий варіант умамі, гострий, пікантний і солодкий, який додасть тонкий присмак вершковому маслу під час смаження яєчні. Але на цьому не варто зупинятися. Якщо у вас є Awase Dashi, бульйон на основі морських водоростей, кілька чайних ложок цієї солонуватої рідини і трохи соєвого соусу. Разом вони поєднаються у різкий, але такий цікавий запах, і головне — м’ясно-грибний приємний смак.

3. Дріжджовий солоний марміт також може додати смак умамі і повинен бути у вашому списку для наступного разу, коли ви будете смажити яйця. Можливо, вам цікаво, чи є різниця між мармітом і вегемітом, і відповідь — так. Це намазки з пивних дріжджів, які часто використовують замість вершкового масла на тостах або в якості начинки для бутербродів. Хоча обидва продукти схожі, Vegemite має легку гірчинку. Марміт, з іншого боку, є насиченим і пікантним інгредієнтом, який додає ще одну родзинку до вашої яєчні. Почніть з додавання у вершкове масло шматочка розміром з горошину, оскільки навіть невелика кількість може мати велике значення для смаку.

Якщо ви досі не знайомі із умамі - ваш наступний сніданок може стати точкою незвороту, адже недарма переклад цього слова з японської - «приємний, смачний».

Інші новини

Всі новини