Джерело білка та омега-3. Яку рибу варто вживати та як її смачно приготувати

Їжа

19 січня, 08:07

Робіть покупки на рибному ринку розумно, вибираючи ці сорти.

Коли справа доходить до білка, рибу часто називають поживним і смачним варіантом. Вона також надзвичайно універсальна і проста у приготуванні. Але з такою кількістю варіантів на рибному ринку може бути складно зрозуміти, які сорти є кращими з точки зору поживності, універсальності, смаку та безпеки (наприклад, рівня ртуті). Ця інформація допоможе вам розібратися.

Лосось

Це риба, яка має насичений маслянистий смак, незалежно від того, вирощена вона в екологічно чистій природі чи на відповідальній фермі. Його також неймовірно легко готувати, що робить його ідеальним для тих, хто вперше їсть або готує рибу. Крім того, вона має чудову поживну цінність: багата корисними для серця омега-3 жирними кислотами, високоякісним білком і такими важливими вітамінами, як D і B12.

Як їсти лосось

Лосось надзвичайно універсальний, оскільки його можна смажити, запікати на грилі, пасерувати або варити. Його також можна їсти сирим для приготування суші, сашимі або крудо, враховуючи, що його правильно обробляють і заморожують, щоб убити паразитів. Приготуйте тост з авокадо та шматочками лосося для ситного сніданку. Якщо ви хочете пом’якшити смак, спробуйте його засмажити з часниковою гремолатою або чорничною глазур’ю. Як альтернативу сирій рибі приготуйте суші з запеченим лососем вдома.

Захочете повторити знову і знову. Рецепт легкого запеченого лосося з орегано по-грецьки

Цей простий рецепт грецького лосося - справжній порятунок.

Перейти до рецепту

Сардини

Вони маленькі, але могутні, забезпечують омега-3, кальцій і вітамін D. Вони ідеальні для підтримки здоров’я кісток і зменшення запалення. Вони також мають низький рівень ртуті. Більше того, їх зручно консервувати, що робить їх стабільним білковим варіантом для зберігання в коморі.

Як їсти сардини

Банка сардин миттєво доповнить вашу страву з макаронами. Обсмажте сардини на грилі, потім подавайте з рисом або салатом.

Не лише зі шпротами. Канапки з сардинами та маринованою цибулею на Новий рік

Ця закуска точно сподобається вашим гостям, хоча вона досить проста в приготуванні та бюджетна.

Перейти до рецепту

Тріска

Дика тріска — популярна риба, має м’який, ніжний смак, що робить її однією з найкращих для вживання, якщо ви новачок у морепродуктах. Тріска також має вагомий поживний профіль, оскільки вона багата протизапальними омега-3 жирними кислотами та низьким вмістом ртуті.1

Як їсти тріску

Запікайте тріску на сковороді з оливковою олією, лимоном і травами. Щоб приготувати рибні котлети, поєднайте тріску, яйце, цибулю та панірувальні сухарі.

Можна намазати на хліб. Закусочні кульки з печінкою тріски до Нового року

Приготуйте їх до святкового столу замість банального паштету чи канапок.

Перейти до рецепту

Скумбрія

Якщо ви віддаєте перевагу більш сильному смаку морепродуктів, спробуйте скумбрію. Вона має насичений пікантний смак. Крім того, скумбрія є чудовим джерелом омега-3 жирних кислот, а також селену, вітаміну B12 і вітаміну D. Цей сорт також має низький вміст ртуті.

Як їсти скумбрію

Для ефектної та елегантної страви подавайте цілу смажену скумбрію з кіноа або кус-кусом. Використовуйте консервовану скумбрію для приготування котлет і подавайте з макаронами, рисом або хлібом. Змішайте консервовану скумбрію з макаронами, розрізаними навпіл помідорами чері та вашим улюбленим соусом або заправкою. Начиніть скумбрію лимоном, часником і сумішшю ваших улюблених трав, а потім обсмажте до хрусткої скоринки.

Саламур зі скумбрії: рецепт неперевершеної закуски на Різдво чи Новий рік

Це традиційна страва, яка є чудовим варіантом смачної та ароматної закуски. Готується вона з доступних інгредієнтів, але її унікальний смак завжди привертає увагу на святкових столах або у повсякденному меню.

Перейти до рецепту

Оселедець

Оселедець, як і скумбрія, має сильний «рибний» смак. Його можна описати як насичений і маслянистий з певною солоністю. Він від природи невеликий і містить низький вміст ртуті.

Як їсти оселедець

Оселедець можна коптити, смажити, готувати на пару. Він асоціюється зі східноєвропейською, скандинавською та німецькою кухнями. Маленьку рибку часто маринують або заправляють вершками, а потім подають у вигляді салату або на крекерах як закуску. Подавайте мариновані оселедці на темно-житньому хлібі зі звареним круто яйцем, червоною цибулею та кропом для класичного шведського відкритого бутерброда.

І це не Шуба. Салат з буряка та оселедця на обід чи вечерю

А в інгредієнтах немає майонезу.

Перейти до рецепту

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

Інші новини

Всі новини