Напередодні Великодня усім, хто готує паску вдома, хочеться знайти особливий рецепт, який точно здивує рідних та гостей.
Рецептів паски існує безліч — з різними начинками, різним тістом, різні за смаком та текстурою тіста. З роками все більше набирає популярності сирна паска — м’яка, в міру солодка та легка в приготуванні. Розповідаємо, як приготувати сирну паску з вишнями і маком. Така точно здивує ваших гостей!
Інгредієнти
- 500 г кисломолочного сиру (краще брати 9% жирності)
- 100 г сметани (20% жирності)
- 100 г вершкове масло (82,5% жирності)
- 200 г цукрової пудри
- 1 пакетик ванільного цукру
- 150 г заморожених вишень без кісточок
- 50 г цукру
- 20 г крохмалю + 35 г води
- 50 г маку
Спосіб приготування
- Найперше, що потрібно зробити, — це підготувати мак. Його потрібно промити, залити кип’ятком, поставити на середній вогонь, довести до кипіння та варити 20 хвилин.
- Після того, як мак звариться, злити воду. Для цього можна використовувати сито або марлю. Мак відкладаємо в сторону та даємо охолонути.
- Беремо заморожені вишні та перекладаємо їх у каструлю з товстим дном. Додаємо цукор та варимо на середньому вогні, постійно помішуючи. Варити потрібно до тих пір, поки вишні повністю не розморозяться.
- Змішуємо крохмаль з водою і вливаємо в каструлю до вишень. Постійно перемішуємо, поки суміш не загустіє. Відставляємо і даємо повністю охолонути.
- В мисці змішуємо кисломолочний сир, цукрову пудру, сметану, м’яке вершкове масло, цукор та ванільний цукор. Усе перебиваємо блендером до утворення однорідної маси.
- Отриману масу ділимо на дві частини. До першої додаємо мак, до другої - вишні. Ретельно перемішуємо.
- Форму для паски застеляємо марлею в один шар. Спершу кладемо вишневу частину, потім — макову.
- Відправляємо на стабілізацію в холодильник на ніч.
- Прикрасити можна за бажанням — джемом, вишнями, цукровою пудрою, цукатами тощо.
Аби паска не втратила свою форму, зберігати її потрібно в холодильнику.