Ніби щойно з грядки. Як правильно зберігати томати, щоб вони лишалися свіжими довше

Їжа

18 серпня, 15:45

Ніщо не зрівняється з швидкоплинною радістю від вживання літніх помідорів. Незалежно від того, чи використовуєте ви їх для соковитого тарта чи сендвіча з помідорами, додаєте їх до салату капрезе чи просто посипаєте сіллю, щоб витягнути їхню солодкість, вони є найсмачнішим аргументом на користь того, що деякі речі варті того, щоб чекати.

Однак зберігання помідорів для оптимальної стиглості та соковитості може бути складним. Коли вони готові до вживання, їх треба з'їсти. Звичайно, ви не завжди можете встигнути в день, коли збираєтеся їсти або подавати помідори. Хоча ви завжди можете перетворити перестиглі помідори на томатний соус, варто знати, як зберегти їх свіжими якомога довше — доки вони у нас є.

Спагеті з томатами чері та нутом: рецепт соковитої та ароматної вечері

Паста з помідорами та нутом, запечена на повільному вогні, - найсмачніший рецепт вечері, яку можна приготувати власноруч.

Перейти до рецепту

Як купувати помідори

Незалежно від того, чи ви в продуктовому магазині, чи на фермерському ринку, вибір правильних помідорів залежить від часу. Якщо ви збираєтеся використовувати їх одразу, шукайте помідори, які трохи м’які, але не надто. Вони не повинні відчуватися як водяна кулька.

Якщо ви їсте помідор пізніше протягом тижня, шукайте твердіший. На фермерському ринку ви можете попросити фермера вибрати вам помідори, зібрані в різний час тижня. У продуктовому магазині трохи складніше. Коли ви робите покупки в продуктовому магазині, важливо пам’ятати, що ці помідори збираються для транспортування. Можливо, вони вже почали дозрівати під час транспортування, тому вам слід бути трохи вибагливішим. Незалежно від того, коли ви плануєте їх їсти, переконайтеся, що помідори однорідного кольору. Зелені, жовті або білі відтінки на шкірці свідчать про недостиглість. Вам треба однорідний колір без плям. Тож червоний має бути червоним повністю, а не зеленим зверху.

Печені томати: Рецепт помідорів для улюблених страв

Томлене приготування стиглих літніх помідорів у не надто гарячій духовці робить їх надзвичайно солодкими.

Перейти до рецепту

Як зберігати помідори, щоб вони залишалися свіжими

Зберігайте помідори на кухонній стільниці за кімнатної температури, подалі від прямих сонячних променів, які сприяють їх дозріванню. Уникайте зберігання помідорів у холодильнику, оскільки це може призвести до їх затвердіння, борошнистості та втрати смаку. Тримайте їх подалі від інших продуктів, таких як банани та авокадо — вони містять газ під назвою етилен, який може спричинити швидше дозрівання.

Мариновані помідори: на зиму і на зараз

Ця пікантна маринована закуска стане справжньою знахідкою увесь рік. Томати ідеально підійдуть для улюблених гарнірів та м'ясних страв.

Перейти до рецепту

Як зберігати нарізані помідори

Щойно ви наріжете помідор, його якість почне погіршуватися, але якщо ви не можете спожити або використати його весь одразу, помістіть в герметичний контейнер і зберігайте в холодильнику. Ми рекомендуємо використати нарізані помідори протягом двох днів після нарізання.

Фаршировані цукіні: рецепт овочевої літньої страви з кукурудзою та куркою

Використовуючи готову смажену курку-гриль, кукурудзу та помідори чері, ви можете приготувати літній обід менш ніж за годину, поданий у хрусткій і ніжній човнику з цукіні.

Перейти до рецепту

Як дозріти помідори

Щоб дозріти помідори, вам потрібно дотримуватися правил, протилежних вищезазначеним. Зберігайте їх на сонячному місці. Ви також можете спробувати помістити їх у повітропроникний контейнер, наприклад, паперовий пакет, нещільно закритий, щоб утримати частину етилену. Щоб ще більше пришвидшити процес, ви можете додати банани або яблука в пакет, що сприятиме виділенню більшої кількості етилену.

Хлібні сердечка: рецепт сендвічів з копченим лососем та томатами

Пікантний сендвіч з копченим лососем і заправкою з салату та помідорів вразить вашу кохану людину та покаже любов не лише виглядом, а й смаком.

Перейти до рецепту

Чи потрібно охолоджувати помідори

Помідори не потрібно охолоджувати, і насправді ми не рекомендуємо охолоджувати їх, оскільки це призведе до того, що вони стануть борошнистими та втратять свій смак. Після того, як ви наріжете помідор, його слід покласти в герметичний контейнер або пакет і поставити в холодильник.

Зі збитою фетою: рецепт салату з помідорів та огірків

Фета та вершковий сир збиваються в гладкий та кремовий соус, який прикрашають стиглі літні помідори та огірки.

Перейти до рецепту

Чи можна заморожувати помідори?

Так! Найпростіший спосіб заморозити помідори — це просто покласти їх цілими в пакет на блискавці та зберігати в морозильній камері, але ви можете зняти шкірку, надрізавши хрестик знизу, а потім бланшуючи їх, щоб шкірка легко відпадала. Майте на увазі, що заморожені помідори не призначені для вживання цілими або нарізання для бутербродів. Вам потрібно дати їм нагрітися до кімнатної температури, а потім використовувати їх для консервування, приготування томатного соусу або додавання до супу.

Інші новини

Всі новини