Зі шпальт The New York Times. Як приготувати знаменитий сливовий пиріг за неймовірно смачним та простим рецептом

Їжа

12 серпня 2024, 20:03

Сливовий пиріг з відомої американської газети, став одним з найпопулярніших десертів сезону в багатьох країнах.

Обов’язково приготуйте сливовий пиріг з відомої американської газети. Завдяки простому приготуванню без розкочування тіста та доступному списку інгредієнтів, цим рецептом користуються в багатьох країнах світу.

Як приготувати пиріг зі сливами за американським рецептом

Інгредієнти

Борошно — 130 г

Яйця — 2 шт.

Масло — 120 г

Цукор — 120 г

Сливи — 12 шт.

Розпушувач — 4 г

Сік половини лимона

Кориця — до смаку

Сіль — дрібка

Приготування

Заздалегідь дістаньте масло з холодильника, воно має бути м’яким.

У зручній ємності для замішування тіста збийте блендером масло з цукром.

Додайте просіяне борошно, яйця, сіль, розпушувач і ретельно збийте блендером до утворення пишної маси.

Візьміть форму для запікання 20−25 см в діаметрі та вилийте у неї тісто.

Помийте сливи, обережно розділіть кожну на дві частини та видаліть кісточки.

Викладіть сливи зверху на тісто в формі зрізом до гори.

Збризніть злегка лимонним соком.

У окремій ємності змішайте цукор з корицею та посипте сливи.

Поставте пиріг запікатися у заздалегідь прогріту до 180 градусів духовку приблизно на 1 годину.

Готовий пиріг, за бажанням, прикрасьте цукровою пудрою.

Смачного!

Інші новини

Всі новини