Цей улюблений звук «хрум-сьорб» є надзвичайно рідним, коли відкушуємо соковиту темно-фіолетову шкірку свіжої сливи. Але іноді хочеться чогось більшого. Саме тоді стає в пригоді цей список найкращих рецептів зі сливами. Тим паче, зараз саме їхній сезон, коли ящики продавців на ринках та ярмарках переповнені жовто-синьо-пурпурних фруктів овальної форми. Обирайте сливи мудро: не надто м’які, але й не тверді. Більш податливі та соковиті сорти використовуйте у джемах, чатні, пудингах, пирогах і крамблах — вони смачні та додають яскравого кольору. Твердіші та пружні підійдуть до салатів, маринування та красивих подач морозива чи інших холодних десертів.
Отім, окрім смаку та краси сливи багаті на корисні для нашого організму речовини. Вітамін C у них допомагає нам відновлюватися, нарощувати м’язи та формувати кровоносні судини. Він також корисний для очей. Фітохімічні речовини та поживні речовини у сливах знижують запалення, яке викликає хвороби серця. Також одна слива в день може тримати вашу тривожність подалі завдяки високому рівню антиоксидантів. Ці речовини захищають організм від пошкодження клітин і тканин, яке може призвести до діабету, хвороби Альцгеймера, хвороби Паркінсона та раку. Як і чорнослив, ці ягоди можуть допомогти підтримувати рух у вашій системі. Вони містять багато сорбітолу, цукрового спирту, який діє як природний проносний засіб. Калій у сливах корисний для контролю артеріального тиску двома способами. Він допомагає вашому тілу позбутися солей і зменшує напругу в стінках ваших кровоносних судин. Тоді й шанси на інсульт зменшуються. Сливи багаті клітковиною, яка допомагає сповільнити стрибок рівня цукру в крові після того, як ви їсте вуглеводи.
Тепер же час готувати!
Вареники зі сливами: рецепт з медом та сметаною
Ароматний сливовий соус буде витікати з гарячого вареника у меді.
Перейти до рецептуЖадана вечеря: качка, запечена в Ламбруско зі сливами та лавровим листом
Що чекати? Сливи є, качка у холодильнику вже готова бути приготованою та посмакованою. Нумо готувати ароматну, соковиту та ситну розкішну вечерю.
Перейти до рецептуСливова кростата: рецепт італійського відкритого пирога з фундуком
Потрібна фруктова перезарядка? Швиденько зробіть тісто, викладіть, та випікайте. Ваше кавування тепер смачніше в сто разів.
Перейти до рецептуЗі смаженою сливою: рецепт лимонного пирога з чебрецем на оливковій олії
Підпечені до золотого кольору сливи виводять цей пиріг на новий рівень. А доповнені чебрецем та лимоном, аромати зачарують будь-кого.
Трендове: рецепт сливового желе для сніданкових тостів та десертів
Сливове желе - смачний і простий рецепт, який втамує спрагу до фруктово-солодких ласощів.
Перейти до рецептуГомбовці з лекваром або крамблом: рецепт українського десерту
Ніжне сирне тісто, з м'якою текстурою, яку можна їсти лише губами та солодка сливова начинка, соковито розтікається по тарілці - це закарпатський десерт, який точно варто спробувати.
Перейти до рецептуСливовий пиріг: рецепт крамблу до морозива
Теплий фруктовий крамбл ніколи не буде зайвим. Тут темні сливи, соковита груша та багато натурально солодкого смаку й соків.
Перейти до рецепту