Шоколадна Гірська дорога. Рецепт швидкого тортика на Великдень, який захочеться приготувати з дітьми
Їжа19 березня 2024, 05:01
Трохи зусиль і трохи терпіння — і ви отримаєте шоколадний тортик у вигляді кам’янистої гірської дороги, який ідеально підходить для приготування з дітьми перед Великоднем. Час проведений на кухні складе всього 15 хвилин, що точно порадує вас під час підготовки до свята.
Шоколадний торт-батончик поєднує у собі простоту та по-геніальному ласий шоколадний смак. Солоний мигдаль тут гарантує не лише такий потрібний контраст текстур та хрускіт, але й солоність, яка прорізається крізь солодкий шоколад. Цей рецепт не створює вам жодних кордонів — додайте зефір, мармелад, желейки, крендельки або все, що вам заманеться!
Торт-батончик Гірська дорога
Шоколадний десерт із печива без випікання
/
Фото: Instagram @applebeebakes
Інгредієнти:
- 75 г несолоного вершкового масла, нарізаного
- 200 г чорного, молочного та/або білого шоколаду, подрібненого
- 1 ст.л. рідкого меду
- 5 звичайних галет (або ваше улюблене печиво), грубо подрібнених
- 50 г солоного мигдалю
- 80 г шоколадних міні-яєць
Спосіб приготування:
- Покладіть вершкове масло, шоколад і мед у невелику жаростійку миску та розтопіть 30-секундними порціями. Між пепервами перемішуйте до однорідної консистенції. Дайте трохи охолонути.
- Відкладіть невелику жменю мигдалю і стільки ж міні-яєць для прикраси, а решту грубо наріжте або подрібніть і додайте до шоколадної суміші з печивом.
- Невелику форму для випікання застеліть папером для випічки та вилийте в неї суміш. Злегка постукайте дном об поверхню, щоб вирівняти пиріг. Зверху прикрасьте мигдалем і міні-яйцями, злегка втиснувши їх у шоколад.
- Залиште охолоджуватися на 20 хвилин при кімнатній температурі, а потім поставте в холодильник на годину для застигання. Вийміть папір і шоколад з форми, а потім гострим ножем, змоченим у гарячій воді, наріжте на батончики. Зберігати в герметичному контейнері до трьох днів.