Відкрийте секрет найсмачнішої сирної паски в духовці: рецепт, який переверне ваш світ
Їжа22 квітня 2024, 16:35
Деякі з нас віддають перевагу пишним паскам з дріжджового тіста, тоді як інші обирають сирні паски. Останні є ідеальним вибором для тих, хто не є великим шанувальником борошняних виробів, або просто бажає спробувати щось нове на Великдень 2024.
Сирна паска — це символ світлого великоднього свята, традиційний десерт з ніжною кремовою текстурою та солодким, насиченим смаком. З цим рецептом ви без проблем зможете приготувати класичну сирну паску з родзинками та ванільним ароматом. Ця сирна паска готується в духовці, тому вона абсолютно безпечна навіть для маленьких дітей.
Сирна паска з родзинками: рецепт
Інгредієнти:
- 500 г кисломолочного сиру
- 4 яйця
- 150 г цукру
- 100 г вершкового масла
- 1 ст. л. манки
- ванільний цукор
- цедра лимона
- 100 г родзинок
Спосіб приготування:
- Подрібни кисломолочний сир на однорідну масу, пропустивши його через сито або використавши блендер.
- Додай до сиру манку та розм’якшене вершкове масло, а потім добре перемішай. У сирну масу введи родзинки, а також, якщо хочеш, ванільний цукор та цедру лимона.
- Відокрем жовтки від білків. Збий жовтки з цукром до стану світлої пишної маси. Додай цю суміш до сирної маси і знову перемішай.
- В окремій мисці збий білки до стану густої піни, а потім обережно введи їх у сирну масу. Приготуй форму для паски, змастивши її маслом і посипавши манкою або сухарями.
- Наповни форму сирною масою на половину. Випікай паску в духовці при температурі 150−170 градусів протягом 1−1,5 години. Паска буде готова, коли її середина стане міцною, а верх зарум’яниться.
Читайте також:
- Без надмірних турбот. Віденська паска: ідеальний рецепт смачної випічки, яка довго буде пухкою і вологою
- На Великдень 2024. Як зробити справжній італійський панетоне вдома: простий та смачний рецепт (відео)
- Наші бабусі так готували. Рецепт паски 10 жовтків: ароматна, легка і довго зберігає свою свіжість