На кефірі. Швидкий рецепт смажених пиріжків зі смачною та простою начинкою з картоплі та плавленого сира
Їжа23 серпня 2024, 11:20
Приготуйте смажені пиріжки за простим рецептом і матимете смачний перекус, закуску або навіть вечерю. Поєднання легкого пухкого тіста та ніжної, але ситної начинки, робить їх незамінною частиною постійного меню.
Як приготувати смажені пиріжки з начинкою із картоплі та плавленого сиру
Інгредієнти
Кефір — 250 мл
Борошно — 400 г
Яйця — 1 шт.
Цукор — 1 ст. л.
Сіль — 0,5 ч. л.
Сода — 0,5 ч. л.
Олія — 20 мл
Для начинки
Картопля — 5 шт.
Сир плавлений — 2 шт.
Цибуля — 1 шт.
Масло вершкове — 30 г
Зелень, сіль — за смаком
Приготування
Заздалегідь дістаньте з холодильника кефір, для приготування тіста він має бути кімнатної температури.
У зручній глибокій ємності поєднайте кефір, яйця, цукор, сіль, соду.
Ретельно перемішайте, додаючи олію.
Поступово додайте борошно.
Спочатку замішайте тісто за допомогою ложки, а потім, коли воно стане густішим, домісіть руками.
Готове тісто, яке не має прилипати до рук, накрийте в ємності харчовою плівкою та залиште відпочити.
За цей час приготуйте начинку. Для цього відваріть картоплю у підсоленій воді та потовчіть, як на пюре, додаючи масло.
Почистіть та дрібно наріжте цибулю й обсмажте на пательні до золотистої скоринки.
Натріть на великій тертці плавлений сир.
Подрібніть зелень.
Поєднайте в окремій ємності всі інгредієнти начинки та ретельно перемішайте, щоб сир повністю розчинився у ній.
Розділіть тісто на десять однакових частин, розкачайте кожну за допомогою скалки та сформуйте пиріжки з начинкою.
Розігрійте на плиті пательню зі значною кількістю олії та підсмажте пиріжки.
Смачного!