Не просто млинці. Датські мініпанкейки для ідеального сніданку всієї родини

Їжа

6 березня 2024, 05:57

Це не панкейки в класичному роозумінні, адже за формою вони нагадують кекси. Проте такі мініпанкейки готуються простіше й швидше, ніж навіть ваші улюблені млинці.

Уся чудовість млинців полягає в тому, що їм можна надати будь-якої форми та навіть запекти в духовці, що ми й пропонуємо зробити у цьому рецепті. Для приготування тіста вам знадобиться лише зібрати інгредієнти та перебити їх у блендері жо однорідності, а потім вилити тісто в підготовлену форму й дочекатися, поки мініпанкейки зарум’яняться у духовці. Вдвічі веселіше готувати цей рецепт разом з дітьми — довірте їм прикрашати готову страву, а потім усі разом смакуйте її на сніданок.

Важливими факторами у приготуванні є повітря, відпочинок і температура. У цьому рецепті немає хімічних розпушувачів. Змішування рівномірно розподіляє яйця, молоко, борошно та цукор, але також насичує повітрям тісто. Якщо залишити його відпочити (подібно до тіста для млинців), це дасть можливість клейковині краще спрацювати, а крохмалю ввібрати трохи рідини.

Треба попередньо розігріти змащену маслом форму для кексів, не пропускайте цей крок. Наливання тіста в гарячу форму пришвидшує процес приготування.

Рецепт мініпанкейків на сніданок

Інгредієнти:

  • 1 ст.л. олії
  • 4 великих яйця кімнатної температури
  • 80 г борошна
  • ½ cклянки молока кімнатної температури
  • 50 г цукру
  • ½ ч. л. солі
  • ¼ ч. л. екстракту ванілі
  • Свіжі ягоди чорниці і малини; варення з малини, полуниці або з абрикосів; та/або цукрова пудра для подачі

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 190 градусів. Поставте форму для кексів, змащену маслом, у духовку для попереднього розігріву.

  2. У блендері збийте яйця, борошно, молоко, цукор, сіль і ваніль до однорідності. Дайте постояти 5−10 хвилин.

  3. Обережно вийміть розігріту форму з духовки. Розподіліть тісто між формочками для кексів.

  4. Випікайте міні-млинці, поки вони не стануть золотисто-коричневими по краях, 20−25 хвилин.

  5. Перекладіть на тарілку. Зверху викладіть ягоди, полийте варенням і посипте цукровою пудрою.

Інші новини

Всі новини