Можна навіть на дієті. Шість молочних продуктів з низьким вмістом цукру, які варто їсти кожному
Їжа5 серпня, 18:50
Якщо ви коли-небудь їли ложку ароматизованого йогурту, ви знаєте, наскільки солодким він може бути. Більшість молочних продуктів містять певну кількість цукру — лактози. Однак вона вважається натуральним цукром. Але деякі види молочних продуктів — йогурти, морозиво, кефір, сир — також можуть містити доданий цукор, якщо вони ароматизовані. Зрештою, підсолоджені молочні продукти є одним з основних джерел доданого цукру в нашому раціоні, але несолодкі забезпечують багатьма необхідними вітамінами та мінералами. Молочні продукти — це фантастичне джерело мікроелементів, які підтримують здоров’я кісток, включаючи кальцій, вітамін D та фосфор. Якщо ви хочете зменшити споживання доданого цукру, вам не потрібно відмовлятися від молочних продуктів. Ось шість продуктів з низьким вмістом цукру та чудові ідеї для їх включення у ваш раціон.
1. Звичайний грецький йогурт
Знежирені або низькокалорійні звичайні проціджені йогурти в грецькому стилі мають високий вміст білка та менший вміст насичених жирів. Це чудова заміна сметані, яку можна легко додавати до різноманітних страв та перекусів, щоб збільшити споживання білка та кальцію. Білок у молочних продуктах важливий для росту, імунітету, відновлення тканин та вироблення гормонів. Дослідження показують, що регулярне вживання молочних продуктів позитивно впливає на м’язову масу у людей середнього та старшого віку. Це особливо важливо, тому що м’язова маса зменшується з віком, що пов’язано зі зниженням фізичної функції. Більше того, більшість грецьких йогуртів містять пробіотики, які підтримують здоров’я кишечника.
Корисний сніданок або десерт. Чіа-пудинг зі свіжими фруктами та йогуртом
Цей пудинг з чіа – це барвисті, поживні ласощі, покращені шарами йогурту та свіжих фруктів, ідеально підходять для сніданку, здорового перекусу або десерту без докорів сумління.
Дослідження показують, що вживання йогурту та інших ферментованих молочних продуктів пов’язане зі зниженням ризику розвитку колоректального раку, раку молочної залози та діабету 2 типу, а також покращення здоров’я кісток, шлунково-кишкового тракту та серцево-судинної системи.
Одна упаковка (150 грамів) несолодкого знежиреного грецького йогурту містить 5 грамів натурального цукру та 15 грамів білка. Замість того, щоб купувати ароматизований, додайте до нього свої улюблені свіжі фрукти вдома, щоб отримати більше клітковини та вітамінів.
2. Кефір
Настав час налити собі склянку цього пробіотичного напою. Кефір — це насичений поживними речовинами ферментований молочний продукт, який пропонує кілька науково обґрунтованих переваг для здоров’я. Кефір багатий на пробіотики, а також має протизапальні властивості. Згідно з дослідженнями, кефір може зменшити вироблення кількох прозапальних білків в організмі, допомагаючи зменшити запалення та знизити ризик ускладнень від вірусів. Одна склянка звичайного кефіру містить 7 грамів натурального цукру та 10 грамів білка. Спробуйте його окремо або використовуйте як основу для смузі.
Малиновий пиріг на кефірі: рецепт домашнього простого десерта
Декілька простих інгредієнтів для тіста, свіжі ягоди та дрібка вашої любови, яка буде відчуватися у кожному шматочку запашної домашньої випічки.
Перейти до рецепту3. Кисломолочний сир
Ще один універсальний молочний продукт з низьким вмістом цукру — це сир. Одна склянка знежиреного сиру містить 9 грамів натурального цукру та 24 грами білка. Білок використовується в організмі для нарощування та підтримки м’язів, а також для вироблення ферментів та гормонів, належного функціонування імунної системи та балансу рідини та електролітів. Він насичує і може довше залишати відчуття ситості. Крім того, збільшення споживання білка понад рекомендовану добову норму може бути корисним для підтримки здорової ваги.
Рецепт сирної запіканки, як у дитинстві
Пропонуємо приготувати ніжну, ситну і поживну запіканку з домашнього сиру від відомої української актриси.
4. Молоко
Молоко — один з найбільш поживних та збалансованих продуктів. Воно містить білок, вуглеводи та харчові жири (звичайно, якщо ви не купуєте знежирене).
Одна склянка 1% молока об'ємом 225 мл містить близько 8 грамів білка та 12 грамів цукру, а також кальцій, вітамін D та калій. Калій, що міститься в молочних продуктах, підтримує здоров’я серця, забезпечує належне зволоження та баланс рідини, а також допомагає запобігти гіпертонії, інсульту та каменям у нирках. Низьке споживання калію може сприяти порушенню толерантності до глюкози та збільшувати ризик розвитку діабету 2 типу. Хоча вміст цукру може здатися високим, весь цукор у молоці походить з природної лактози, і в неароматизованому молоці немає доданого цукру.
Сніданок Середньовіччя: рецепт грінок з мигдалевим молоком та вином
Відчуйте себе королем чи королевою, та приготуйте ці Soppes Dorre - золоті солодкі грінки, замочені у мигдалевому молоці з вином та змащені заварним кремом. Це солодко, ніжно та насичено.
5. Сир рикота
Він має природний низький вміст цукру, що робить його чудовим вибором для тих, хто хоче зменшити споживання цукру, водночас насолоджуючись насиченою та кремовою текстурою. Сир виготовляється з молочної сироватки, рідкого побічного продукту виробництва, тому він містить лише невелику кількість лактози, натурального цукру, що міститься в молоці. Рикота також багата на високоякісний білок і кальцій. Одна порція ½ склянки нежирного містить 12 грамів білка та 6 грамів натурального цукру. Включення рикоти до вашого раціону може покращити як солодкі, так і солоні страви, додаючи харчову цінність без зайвого цукру.
Найніжніша: рецепт пасти з кукурудзою та рикотою
Легка паста – ідеальна вечеря в теплі літні місяці. Свіжа рикота та солодка кукурудза – головні герої цієї швидкої та легкої пасти.
Перейти до рецепту6. Тверді сири
Тверді сири, такі як чедер, швейцарський та пармезан, також є чудовими варіантами молочних продуктів з низьким вмістом цукру, якими можна насолоджуватися регулярно. Вони проходять триваліший процес дозрівання, який розщеплює більшу частину їхньої лактози. Це не тільки може зробити їх придатними для людей з непереносимістю, але й зменшує вміст цукру. Порція пармезану вагою приблизно ¼ склянки (30 г) містить 8 грамів білка та 0 грамів цукру. Тверді сири також містять білок і кальцій, а також інші необхідні поживні речовини, такі як фосфор і вітамін А. Вони чудово доповнюють багато страв і можуть бути додані до фруктів або крекерів, щоб зробити збалансовану закуску.
Фермерська фрітата: рецепт омлету в італійському стилі з овочами та сиром
Насичена свіжими овочами та беконом, ця фермерська фритата - один із улюбленців публіки на сніданок. Це ідеальний спосіб використати улюблені продукти у ранковій страві.
Перейти до рецептуПравова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.