Хрусткі зовні, соковиті всередині. Як приготувати курячі нагетси без олії зі смачним соусом

Їжа

29 травня 2024, 04:08

Курка — завжди універсальний продукт: для романтики вдвох, вечірки з друзями, сімейного обіду та годування дітей, які так люблять хрусткі нагетси. Розповідаємо як приготувати без олії.

Рецепт на своїй сторінці в Instagram опублікувала Валентина Кущ, українська шеф-кухарка та співзасновниця закладів харчування. Для приготування у мультипечі вам не знадобиться олія, і курка буде хрусткою та ароматною вже за 11 хвилин. Щоб зробити скоринку для нагетсів, використовуйте кукурудзяні пластівці. Як зазначає у пості Валентина, якщо ви хочете приготувати таку страву для малюків, просто приберіть спеції та подавайте без соусу.

Курячі нагетси

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 1 шт;
  • Паприка копчена — пів ст л;
  • Часник сухий — пів ст. л;
  • Сіль — дрібка;
  • Перець- дрібка;
  • Яйце — 1 шт;
  • Кукурудзяні пластівці без домішок — 80 г

Для соусу:

  • Соус соєвий — 1 ст л;
  • Мед — 1 ст.л;
  • Пластівці чилі - дрібка.

Спосіб приготування:

  1. Філе наріжемо вздовж, і на смужки, не тонкі, товщиною півтора пальця. Замаринуємо філе в спеціях. Зіб'ємо 1 яйце до однорідності. Кукурудзяні пластівці перебʼємо блендером.
  2. Кожну філешку вмочуємо в яйце, потім в пластівці і щільно притискаємо. Викладаємо в мультипіч і запікаємо 11 хвилин при 180°. У приготуванні вам не знадобиться олії, якщо ви використовуєте високу потужність мультипечі.
  3. За цей час приготуємо соус. Змішаємо все разом. Можна трішки підігріти, якщо мед загустів, але соус стане більш гострий. Смачного!

Інші новини

Всі новини