Хрусткі зовні, соковиті всередині. Як приготувати курячі нагетси без олії зі смачним соусом
Їжа29 травня 2024, 04:08
Курка — завжди універсальний продукт: для романтики вдвох, вечірки з друзями, сімейного обіду та годування дітей, які так люблять хрусткі нагетси. Розповідаємо як приготувати без олії.
Рецепт на своїй сторінці в Instagram опублікувала Валентина Кущ, українська шеф-кухарка та співзасновниця закладів харчування. Для приготування у мультипечі вам не знадобиться олія, і курка буде хрусткою та ароматною вже за 11 хвилин. Щоб зробити скоринку для нагетсів, використовуйте кукурудзяні пластівці. Як зазначає у пості Валентина, якщо ви хочете приготувати таку страву для малюків, просто приберіть спеції та подавайте без соусу.
Курячі нагетси
Інгредієнти:
- Куряче філе — 1 шт;
- Паприка копчена — пів ст л;
- Часник сухий — пів ст. л;
- Сіль — дрібка;
- Перець- дрібка;
- Яйце — 1 шт;
- Кукурудзяні пластівці без домішок — 80 г
Для соусу:
- Соус соєвий — 1 ст л;
- Мед — 1 ст.л;
- Пластівці чилі - дрібка.
Спосіб приготування:
- Філе наріжемо вздовж, і на смужки, не тонкі, товщиною півтора пальця. Замаринуємо філе в спеціях. Зіб'ємо 1 яйце до однорідності. Кукурудзяні пластівці перебʼємо блендером.
- Кожну філешку вмочуємо в яйце, потім в пластівці і щільно притискаємо. Викладаємо в мультипіч і запікаємо 11 хвилин при 180°. У приготуванні вам не знадобиться олії, якщо ви використовуєте високу потужність мультипечі.
- За цей час приготуємо соус. Змішаємо все разом. Можна трішки підігріти, якщо мед загустів, але соус стане більш гострий. Смачного!