Додайте до списку покупок. П’ять корисних і недорогих продуктів
Блоги.Life1 травня, 23:03
Ціни на продукти харчування збільшують навантаження на сімейний бюджет, особливо людей із найнижчим доходом.
Щоб заощадити на щотижневій закупівлі продуктів, спробуйте додати у візок із покупками ці п’ять продовольчих товарів: яйця, вівсянку, моркву, ультрапастеризоване молоко і яблука. Це продукти з високою поживною цінністю і невеликою вартістю, тобто вони являють собою гарне співвідношення ціни та якості.
Опинившись у вашому візку, ці продукти можуть витіснити з нього дорожчу і менш поживну їжу.
Передплатіть, щоб прочитати повністю
Нам необхідна ваша підтримка, щоб займатися якісною журналістикою
А зберігаючи їх запас у себе вдома, ви зможете уникнути додаткових походів у магазин і в такий спосіб заощадите бензин і час.
1. Яйця
Два яйця коштують дешевше, ніж порція м’яса. Замінивши червоне м’ясо стравою з яєць, ви зможете заощадити. Спробуйте приготувати оладки з яєць, кукурудзи та цукіні, омлет або рисову запіканку з яйцями та овочами. Ці рецепти також дозволять використовувати й інші продукти, які знайдуться у вашій коморі або холодильнику.
Яйця слугують гарним джерелом білка і містять холін, лютеїн і зеаксантин, вітаміни A, B2, B12, D, E і фолієву кислоту, а також мінерали — залізо, цинк, йод і селен.
Якщо ви переживаєте через те, що яйця підвищують рівень холестерину, то нещодавній огляд наукових досліджень показав, що вживання до одного яйця на день не матиме жодного негативного впливу і навряд чи підвищить загальний ризик погіршення здоров’я.
2. Вівсяні пластівці
Овес — це по-справжньому універсальний продукт. На сніданок ви можете приготувати з нього кашу, мюслі, гранолу або нічну вівсянку.
Овсом можна замінити тісто, щоб швидко і просто приготувати кіш. Або подрібніть його в кухонному комбайні та використовуйте як замінник панірувальних сухарів.
У тих людей, які їли більше яблук, був нижчий ризик серцевих захворювань та інсульту
Якщо говорити про десерти, то вівсяні пластівці можуть слугувати посипкою для ситного яблучного крамбла.
Овес — це незбиране зерно, тобто в ньому зберігаються всі вихідні частини — зародок, висівки та зовнішні шари — а отже, він містить більше клітковини та поживних речовин.
Овес багатий на бета-глюкан, розчинну клітковину, яка допомагає знизити рівень холестерину в крові, зв’язуючись із жовчними кислотами в кишківнику і перешкоджаючи їх перетворенню на ліпопротеїди низької щільності або «поганий» холестерин.
Він також містить вітаміни групи В: тіамін (B1), рибофлавін (B2), ніацин (B3), піридоксин (B6), пантотенову кислоту (B5) і фолієву кислоту (B9), а також вітамін E та мінерали — залізо, цинк, магній, фосфор і калій.
3. Морква
Морква — один із найдешевших продуктів. Вона може зберігатися в холодильнику цілу вічність, і її можна їсти як сирою, у вигляді морквяних паличок або морквяного соусу, так і запеченою, приготувавши вегетаріанські морквяні «чипси».
Спробуйте додати натерту моркву до спрінг-рола або бургера, або змішайте з тертим сиром, щоб доповнити нею тако, пасту, піцу або навіть таку страву, як макарони з сиром.
Серед інших універсальних варіантів використання — суп, морквяне пюре, смажена морква, а на десерт — морквяні кекси або цукерки з моркви, вівсянки та фініків.
Морква багата на каротиноїди — альфа-каротин і бета-каротин, які в організмі перетворюються на вітамін А і використовуються для вироблення антитіл і підтримання здоров’я очей, шкіри, легень і кишківника.
4. Знежирене молоко тривалого зберігання
Хоча свіже молоко може коштувати стільки ж, цінність ультрапастеризованого в тому, що воно довго не псується, і його можна купити із запасом і зберігати в шафі, тож воно у вас ніколи не закінчиться.
З молока виходять чудові смузі, а ще це важливий інгредієнт цілої низки страв, від кіша до цвітної капусти, запеченої з сиром, і вишуканого лимонного пудингу.
Молоко містить білок, кальцій, магній, цинк, калій і вітаміни A, B2 і B12.
Дослідження показують, що регулярне вживання молока пов’язане з нижчим ризиком розвитку остеопорозу, підвищеного кров’яного тиску, діабету 2 типу, а також захворювань серця і раку товстої кишки.
5. Яблука
Яблука — це перекус, який зручно носити з собою. Крім того, їх можна додавати до вівсянки або капустяного салату, подавати зі свининою або готувати з них яблучний крамбл.
Яблука містять клітковину і пектин, вітаміни B6 і C, а також такі мінерали, як калій, кальцій, азот, магній і невелику кількість цинку, заліза і міді.
Спостережні дослідження показали, що у тих людей, які їли більше яблук, був нижчий ризик серцевих захворювань, інсульту, діабету 2 типу і смерті з будь-якої причини.
Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.
Переклад NV
NV володіє ексклюзивним правом на переклад і публікацію колонок The Conversation. Републікація повної версії тексту заборонена.
Оригінал опубліковано на The Conversation
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV
Більше блогів тут