З морквою, без глютену і не тільки. П’ять рецептів святкових кексів на Великдень
Їжа16 березня 2024, 03:40
На заході немає традиції пекти паску на Великдень, як в Україні. Там святкують із різноманітною випічкою із тематичним декором (яйцями, гніздами, курчатми, зайцями і т. д.). Діти залюбки допоможуть у приготуванні таких кексів. Смаколики стануть чудовим декором для святкового столу.
Як приготувати полуничні пісочні кекси
Це, по суті, два десерти в одному. Бісквітне тісто виливається у форму для кексів і наповнюється злегка підсолодженою свіжою полуницею. Потім готові кекси поливають збитими вершками і знову ягодами. Весь процес займає менше години, тож ви можете приступити до більш важливих речей, наприклад, до поїдання цих кексів.
Інгредієнти:
1 склянка нарізаної полуниці
¼ склянки коричневого цукру
3 яйця
1 склянка цукру
1 чайна ложка чистого ванільного екстракту
13/4 склянки борошна грубого помелу
11/2 ч. л. розпушувача
½ ч. л. солі
1 склянка жирних вершків
Декор:
11/4 склянки жирних вершків
⅓ склянки цукрової пудри
6 полуниць, очищених від плодоніжок і розрізаних навпіл
Спосіб приготування:
1. Розігріти духовку до 180 °C. Вистелити форму для кексів на 12 склянок формочками для кексів.
2. У середній мисці перемішати полуницю з коричневим цукром. Дайте суміші постояти, поки готуєте тісто для кексів.
3. У чаші електричного міксера, оснащеного насадкою для збивання, збити яйця з цукром на середній швидкості до світлої густої маси, 3−4 хвилини.
4. Додати борошно, розпушувач і сіль та перемішати до повного змішування. Додати жирні вершки і перемішати, поки тісто не стане однорідним.
5. Зачерпнути тісто в кожну формочку для мафінів, заповнюючи її приблизно на дві третини. Викласти по 2 столові ложки полуничної суміші в центр кожної формочки, а потім акуратно викласти ще трохи тіста на полуницю, щоб вона була покрита.
6. Випікати, доки кекси не стануть золотисто-коричневими і зубочистка, вставлена в центр, не вийде чистою, 15−20 хвилин. Повністю охолодити. (Кекси можна приготувати до цього моменту і зберігати в герметичному контейнері до трьох днів).
7. У чаші електричного міксера, оснащеного насадкою для збивання, збити вершки, поступово додаючи кондитерський цукор; продовжувати збивати до середніх піків. Вилити приблизно ¼ склянки збитих вершків на кожен кекс і прикрасити половинкою полуниці. Смачного!
30-хвилинні великодні кекси
Цей десерт дуже швидко готується та надзвичайно смакує.
Інгредієнти:
6 великих яєчних білків
¼ ч. л. винного каменю
½ склянки (99 г) цукрового піску
¼ ч. л. дрібної морської солі
2 ч. л. чистого ванільного екстракту
½ склянки (57 г) борошна для торта
1 склянка (20 г) замороженої полуниці
½ склянки (57 г) кондитерської цукрової пудри
1⅓ склянки (302 г) жирних вершків
1 ч. л. ванільного екстракту
Спосіб приготування:
1. Розігрійте духовку до 200 °C. Вистеліть форму для кексів на 12 склянок паперовими вкладишами. Не змащуйте ні форму, ні папір.
2. У чаші електричного міксера, оснащеного насадкою для збивання, збийте яєчні білки і зубний камінь на середній швидкості до утворення піни.
3. Починайте поступово додавати цукор повільною, рівномірною цівкою. Додайте сіль і ваніль, потім збільште швидкість до високої і продовжуйте збивати суміш до стійких піків, приблизно 5 хвилин (вона повинна виглядати білою і блискучою, а не зернистою).
4. Силіконовою лопаткою акуратно вмішати борошно для торта в яєчні білки вручну, додаючи потроху за раз і складаючи до об'єднання, перш ніж додавати наступну порцію.
5. Рівномірно розподіліть тісто між підготовленими формочками, а потім перенесіть форму в духовку. Випікайте кекси, доки верхівки не стануть пружними, коли до них доторкнутись, 18−20 хвилин. Дати їм повністю охолонути у формі.
6. У чаші кухонного комбайна подрібніть полуницю та цукрову пудру до утворення дрібної пудри.
7. У чаші електричного міксера, оснащеного насадкою для збивання, збити жирні вершки та ванільний екстракт до середніх піків. Додати полунично-цукрову суміш до вершків і збити до однорідності. Ложкою викласти збиті вершки на остиглі кекси.
Великодні кекси Bunny Butt: рецепт
Капкейки покриті глазур’ю, занурені в крихти печива та вкриті найчарівнішими маленькими зайчиками! Їх легко зробити і вони будуть чудовою декорацією святкового столу.
Інгредієнти:
12 готових шоколадних кексів
6 білих або жовтих готових кексів
12 шт. зефіру міні
1 ½ склянки дрібного кокосу
Крихти шоколадного печива
1 баночка шоколадної глазурі
1 баночка ванільної глазурі
150 г білого шоколаду
Рожевий барвник або шоколадні цукерки рожевого кольору
Спосіб приготуванння:
1. Покрийте кожен шоколадний кекс шоколадною глазур’ю. Вмочіть десерт в крихти печива. Помістіть приблизно 150 г білого шоколаду у пакет Ziploc і розігрійте в мікрохвильовій печі приблизно на 20−30 секунд або поки вони не розтануть. Відріжте невеликий куточок і виклейте маленькі ніжки на пергаментний папір. За таким же принципом розтопіть рожеві цукерки та зробіть з них подушечки на стопах кролика. Почекайте нехай застигне.
2.Покладіть ½ склянки ванільної глазурі в невелику миску. Поставте в мікрохвильову піч на 10 секунд або до тих пір, поки вона не стане м’якою і злегка рідкою. Занурте кожну білу кульку для кексів у ванільну глазур, а потім у кокос. Тоді занурте кожен міні-зефір у глазур, а потім у кокос. Нехай тулуб і хвостик кролика охолонуть.
3. За допомогою білого розплавленого шоколаду в якості «клею» приклейте хвостик до тулуба (можна відрізати частину зефіру, якщо вона завелика). Таким чином приклейте тулуб кролика до кексу. Стопи також приклейте пальцями донизу.
Як приготувати морквяні кекси
Завдяки моркві, ці кекси виходять вологі та мають витончений аромат з ноткою горіха.
Інгредієнти:
½ склянки борошна
½ ч. л. соди
¼ ч. л. солі
½ ч. л. меленої кориці
¼ ч. л. меленого імбиру
½ склянки цукрового піску
¼ склянки плюс 1 столова ложка олії каноли
1 велике яйце
¾ склянки дрібно натертої очищеної моркви
Спосіб приготування:
Глазур із крем-сиру
Білий шоколад
Зубочистки
Чорний шоколад
Спосіб приготування:
1. Розігрійте духовку до 200° С. У мисці змішайте разом борошно, харчову соду, сіль, корицю та імбир. Відкладіть у сторону. В іншій мисці збийте олію та цукор, поки вони добре не перемішаються. Додайте яйце, добре перемішйте.
2. Перемішайте борошняну суміш до однорідності, потім додайте терту моркву. Рівномірно розподіліть чашки для запікання та випікайте 18−20 хвилин або доки зубочистка, вставлена в середину, не вийде чистою. Дайте повністю охолонути, перш ніж покласти глазур.
3. Поки кекси випікаються або охолоджуються, зробіть вушка. Розтопіть білий шоколад, потім помістіть його в кондитерський мішок. На пергаментному папері виріжте 12 овалів. Це будуть вушка. На кожен овал покладіть зубочистку, це допоможе прикріпити вушка до капкейков. Переконайтеся, що зубочистка не штовхається занадто далеко, ви не хочете бачити її з іншого боку. Дати застигнути до твердості.
4. Коли кекси охолонуть, заморозьте їх і вставте вушкаm (шоколад) за допомогою зубочистки. Використовуйте розтоплений білий шоколад, щоб намалювати два ока. Видаліть вуха, перш ніж вкусити десерт. Смачного!
Прості безглютенові великодні кекси
Ці прості у приготуванні святкові кекси ідеально підходять для Великодня, особливо якщо поруч є діти.
Інгредієнти:
1 склянка мигдального борошна
1 ст. л. кокосового борошна
1 ч. л. розпушувача
½ ч. л. соди
Щіпка дрібної морської солі
3 яйця
3 ст. л. меду або чистого кленового сиропу
2 ст. л. несолодкого яблучного пюре
1 ч. л. ванільного екстракту
Для крему:
1 склянка вершкового масла
3 склянки цукрової пудри
1 ч. л. ванільного екстракту
1 ст. л. мигдального або горіхового молока на вибір, якщо потрібно
Для вух кролика:
9 маршмеллоу
½ склянки кольорового цукру
1 чашка несолодкого подрібненого кокосу
Спосіб приготування:
1. Розігрійте духовку до 180 °C і вистеліть 9 форм для мафінів пергаментним папером або силіконовими вкладками. У мисці збийте разом мигдальне борошно, кокосове борошно, розпушувач, харчову соду та сіль, поки вони добре не перемішаються. Додайте яйця, мед, яблучне пюре та ванільний екстракт і перемішайте до однорідності.
2. Розлийте в вистелені форми для мафінів, заповнюючи кожну приблизно на ½, і випікайте 15−20 хвилин або доки зубочистка, вставлена в середину, не вийде чистою.
3. Поки кекси охолоджуються, приготуйте глазур: у міксері з насадкою з віночком або за допомогою ручного міксера змішуйте масло протягом 1 хвилини. Додайте цукрову пудру та перемішуйте на низькій швидкості, поки вона добре не змішана, потім збільште швидкість до середньої та збивайте до утворення пишної маси ще приблизно 3−5 хвилин. Додайте ваніль і мигдальне молоко. Продовжуйте збивати на середній швидкості протягом 1 хвилини, додавши додаткову столову ложку мигдального молока або більше, якщо потрібно для отримання м’якої консистенції.
4. Нанесіть глазур горбком на кекс за допомогою шпателя або кондитерського мішка з круглим кантом.
5. Розріжте зефір навпіл по діагоналі. Занурте зрізану сторону в кольоровий цукор. Покладіть кожне колосся на глазур з масляного крему, злегка втиснувши, щоб він прилип. Посипте кокосовою стружкою поверх глазурі з вершкового крему.
Капкейки зберігаються в холодильнику до 3 днів.