Чібереки та Шахтарський торт. Ресторани готуватимуть страви з тимчасово окупованих територій до Дня Незалежності
Ресторани23 серпня, 20:13
До 24 серпня у ресторанах мережі Gastro Family готуватимуть страви за рецептами з тимчасово окупованих українських територій.
На честь Дня Незалежності України дев’ять ресторанів мережі Gastro Family проведуть благодійно-культурну акцію. З 20 серпня заклади подаватимуть страви певного регіону за рецептами українських волонтерів, акторів та активістів. Частину прибутку з цих сімейних страв передадуть на допомогу внутрішньо переміщеним особам через БО БФ Армія Волонтерів.
На сторінці Gastro Family в Instagram коментують: «Рецепти з рідного краю — це нерозривний зв’язок з домом. Навіть якщо нині ти не можеш туди повернутися».
Які страви очікувати та де скуштувати:
- Бурма і язма з Криму від кримськотатарської активістки Еліни Новохацької в Останній Барикаді;
- Авдіївська каша від волонтерки, завідувачки народного музею історії міста Авдіївка Тетяни Перевєрзєвої у ресторані Канапа;
- М’ясо по-чабанськи з лівобережної Херсонщини від акторки театру й кіно Анастасії Пустовіт та засновниці екоферми Лиманська коза Олени Бєлозоренко у ресторані Vatra;
- Караїмські пиріжки з Мелітополя від волонтерки й керівниці простору допомоги Мелітополь. Саме. Тут. Київ Катерини Лещенко в мережі ресторанів Барсук;
- Креветки під південним соусом з Бердянська від художниці й волонтерки Марії Юдіної в Oxota na Ovets;
- Чібереки чір-чір з Маріуполя від акторки театру й кіно Тетяни Міхіної в ресторані Любчик;
- Шахтарський торт з Луганська від блогерки Ellevika (Вікторії Олійник) та спортсмена-пауерліфтера Миколи Баранніка у Канапка-барі.
Страви готуватимуть до 20 вересня 2025 року.