Обирати буде простіше. П’ять видів хліба з високим вмістом білка

Їжа

28 липня, 11:16

Збільште споживання білка за допомогою цих поживних варіантів хліба.

Хоча різні види хліба повинні бути в збалансованому раціоні, різновиди з високим вмістом білка дадуть вам найбільшу користь. Деякі види хліба з високим вмістом білка виготовляються з інгредієнтів, які природно багаті на білок, тоді як інші збагачені додатковим білком (або сумішшю обох).

Білок є важливим макронутрієнтом, тобто він потрібен вам у великих кількостях, щоб залишатися здоровим. Крім того, ви можете захотіти збільшити споживання білка з кількох причин. Якщо ви одужуєте після хвороби або травми, ця поживна речовина допоможе вашому організму відновитися. Білок також необхідний для нарощування м’язів, особливо якщо ви регулярно займаєтесь спортом. Крім того, хліб з високим вмістом білка може допомогти вам задовольнити ваші потреби в білку, якщо виникають труднощі з отриманням поживної речовини з інших джерел. На щастя, хліб з високим вмістом білка можна вживати так само, як і будь-який інший — у бутербродах, як тости або як гарнір. Дізнайтеся про найкращі види хліба з високим вмістом білка, а також поради щодо його купівлі.

Цільнозерновий хліб

Це вид хліба з високим вмістом білка. Однак існує багато різновидів, тому обов’язково оберіть той, що має напис «100% цільнозернове борошно». Список інгредієнтів також повинен включати цільні зерна, такі як овес, ячмінь, просо, коричневий рис, полба або сорго, які є рослинними джерелами білка.

Хліб на заквасці з черемшею: оригінальний рецепт з пікантною ноткою

«Дикий часник» додає хлібу не тільки оригінального смаку, а й здоров’я, оскільки цей продукт має багато корисних властивостей, зокрема антибактеріальні та антисептичні.

Перейти до рецепту

Хліб з пророщеного зерна

Для приготування хліба з пророщеного зерна цільні зерна (які технічно є насінням) пророщують. Це робиться шляхом замочування до появи сходів. Процес робить зерна легшими для травлення та збільшує біодоступність білка. Пророщений хліб також має клітковину, вітамінів групи В, магній та фолієву кислоту.

Хліб з насінням

Коли насіння додається до хліба, кінцевий вміст білка вищий. Прикладами насіння, яке можна використовувати в хлібі, є гарбузове, насіння соняшнику, льону та чіа. Насіння також забезпечує здорові жири (особливо омега-3 жирні кислоти), вітамін Е, магній та цинк.

Рецепт кримськотатарського похідного хліба комеч: зі смаком виживання та пам’яті

Таким хлібом депортовані кримські татари рятувалися від голоду після насильницького виселення радянською владою у 1944 році.

Перейти до рецепту

Хліб з горіхами

Деякі види хліба містять горіхи, що є джерелами рослинного білка та протизапальних жирів. Горіхи також містять нерозчинну клітковину, яка збільшує об'єм стільця та регулює випорожнення кишечника. Часто можна знайти хліб з високим вмістом білка, виготовлений із суміші горіхів та насіння.

Хліб на основі бобових

Цей хліб виготовляється з борошна з сочевиці, нуту або інших бобових, які багаті на білок. Залежно від продукту, борошно з бобових може використовуватися як основний інгредієнт або змішуватися з традиційним зерновим. Хліб на основі бобових також може бути хорошим джерелом вуглеводів, клітковини, фосфору, марганцю, цинку та інших поживних речовин.

Порада: читайте етикетки. Купуючи хліб з високим вмістом білка, шукайте продукт, який містить щонайменше 5 грамів білка та 3−4 грами клітковини на скибочку. Білок і клітковина можуть працювати разом, щоб посилити відчуття ситості та забезпечити відчуття ситості надовго.

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

Інші новини

Всі новини