NV Преміум

«Туди мають стояти черги». Андрій Худо описує ідеальний ресторан і пояснює, чому змінив назву та напрямок одного зі своїх найкращих закладів

Ресторани

8 червня, 10:11

Андрій Худо, голова наглядової ради Холдингу емоцій !Fest, — про оновлений львівський заклад, улюблені страви та ознаки топового ресторану.

 — Ресторан Дуже висока кухня мав гарну репутацію — чому ви вирішили оновити цей заклад, ще й під назвою іншого?

— На жаль, наші гості мало голосували за Дуже високу кухню своїми гаманцями. Так, коли у Львові проходили джазові літні раути, то в ресторані був аншлаг і в нього було важко потрапити. Публіка була відповідна — замовляла страви авторської кухні й була готова оплачувати більші чеки. Але таких періодів на рік було дуже мало. Тому ми вирішили переформатувати заклад і зробити його більш демократичним і молодіжним.

— Як би ви коротко охарактеризували новий Дах та його кухню?

— Кухня стала

Передплатіть, щоб прочитати повністю

Нам необхідна ваша підтримка, щоб займатися якісною журналістикою

Перший місяць 1 ₴. Відмовитися від передплати можна у будь-який момент

комфортна й легка. Ми хотіли створити щось зрозуміле і смачне для нас самих. Шеф-кухар Дмитро Омельницький власноруч випікає різноманітний смачний хліб, також тут з’явилися піци.

Окремий вайб цього закладу, що ти, перебуваючи в центрі Львова, на площі Ринок, де завжди повно туристів, підіймаєшся на п’ятий поверх і опиняєшся в затишному місці, де можна спокійно посидіти й помилуватися заходом сонця під акомпанемент легкої музики. Навколо міська метушня, а ти в оазі файного кайфу. А ще це дуже інстаграмне місце.

— Розкажіть про вашу улюблену страву в цьому закладі.

— Оскільки зараз я віддаю перевагу легким стравам, то замовляю форшмак або дорадо з броколі та зеленим соусом. Також люблю гуакамоле. А взагалі раджу замовити асорті з шести намазок, намастити їх на щойно спечений хліб і скуштувати. Буде смачно.

— Що, на вашу думку, обов’язково має бути в хорошому ресторані, а чого там не має бути?

— У хорошому ресторані не повинно бути незадоволених гостей. У гарний заклад завжди повинні стояти черги. Адже коли є черги, це означає, що ресторан, як то кажуть, у топі. І коли ти ніяк не можеш туди потрапити, то зростає ще більший інтерес до цього закладу.

Ну і базово, звісно, у хорошому ресторані мають бути смачні страви й загалом вся кухня. А ми ще й додавали до цього атмосферу яскравих театралізованих перформансів.

— Як змінилося ваше життя за час війни?

— Ми ще більше сконцентрувалися на роботі. А порівняно з довоєнним періодом у туристичному Львові стало значно менше різноманітних культурно-мистецьких подій та раутів. Хоча вже зараз життя помалу відновлюється й на цей рік заплановано чимало різних заходів, але чомусь гості чи то стали менше звертати на них увагу, чи то події не потрапляють у поле їхніх інтересів, як це було до великої війни.

І звісно, як і в кожного активного громадянина України, додалася волонтерська складова. Адже нині без цього ніяк.

Цей матеріал опубліковано в журналі NV № 3 за травень 2025 року. Придбати цей номер журналу можна тут.

Інші новини

Всі новини