Популярний продукт для сніданку. Чи можна заморожувати бекон

Їжа

27 серпня 2024, 14:09

Бекон є поширеним інгредієнтом сніданку, що занадто хороший, щоб витрачати його даремно. Якщо у вашому холодильнику є бекон, який ви не використаєте вчасно до закінчення терміну придатності, варто його заморозити.

Але є кілька речей, які слід знати, щоб зберегти бекон якомога свіжішим. Нижче ми пояснимо все, що потрібно знати про заморожування до та після приготування, а також про те, як розморозити бекон. Завдяки цим порадам і підказкам ви ніколи не дасте смачному бекону пропасти.

Чи можна заморозити бекон перед приготуванням?

Ось як заморозити бекон / Фото: Unsplash/ Nathan Dumlao

Відкривши стандартну пачку бекону, найкраще визначити, яку кількість, на вашу думку, ви реально використаєте. Відповідно до Міністерства сільського господарства США, коли ви відкриваєте пачку, її можна безпечно зберігати в холодильнику лише близько тижня. Якщо ви не думаєте, що використаєте всю пачку бекону за тиждень, відкладіть частину для негайного заморожування. Відкритий, сирий бекон потрібно негайно перемістити в морозильну камеру, а не через кілька днів після того, як він простояв у холодильнику.

Правильне зберігання в морозилці

Правильне упакування бекону перед тим, як відправити його в морозильну камеру, допоможе зберегти його якомога свіжішим. Найкращий спосіб упакувати бекон — використовувати герметичні пакети для заморозки або поліетиленову плівку. Після заморожування відразу після відкриття упаковки бекон може лежати приблизно від одного до трьох місяців (якщо упакований належним чином). Хоча ви можете безпечно зберігати його довше, смак може почати погіршуватися з часом. Оскільки бекон має високий вміст жиру, прогірклий смак є ознакою того, що вам слід викинути і не їсти його. Ці ж правила стосуються і бекону індички.

Заморожування готового бекону

Замість того, щоб заморожувати частину сирого бекону, ви також можете приготувати всю упаковку відразу після відкриття. Після приготування бекон може зберігатися до п’яти днів у вашому холодильнику. Це не тільки гарантує, що у вас немає харчових відходів, але й спрощує приготування їжі. Потім, коли ви розморожуєте бекон, він уже готовий, тобто менше посуду та очищення. Знову ж таки, правильне зберігання є ключовим під час заморожування, щоб гарантувати, що він вийде з морозильної камери таким же смачним.

Щоб правильно упакувати готовий бекон для заморожування, дайте повністю охолонути. Потім помістіть кожен шматочок між окремими шарами вощеного паперу. Ви можете використовувати герметичний мішок або контейнер для заморожування, щоб уникнути потрапляння повітря. Приготований бекон може залишатися в морозилці приблизно два-три місяці.

Способи розморожування бекону

Коли ви будете готові використовувати заморожений бекон, вам потрібно буде розморозити його перед приготуванням. Це можна зробити різними способами, залежно від того, скільки у вас часу та смакових уподобань. Найшвидший спосіб — у мікрохвильовій печі, що дозволить вам відразу приготувати бекон. Хоча цей спосіб швидкий, він не обов’язково найкращий, якщо ви хочете, щоб ваш бекон мав ідеальний рівень хрусткості.

Ще один спосіб — помістити його в холодильник. Залежно від того, як ви упакували свій бекон для зберігання, для розморожування в холодильнику може знадобитися деякий час, тому не сподівайтеся, що ви зможете використати негайно. Після розморожування бекон можна безпечно зберігати в холодильнику протягом п’яти-семи днів. Ви також можете розморозити бекон у фритюрниці при 180 градусах протягом 4 хвилин, а потім продовжити готувати.

Якщо ви поспішаєте, можна прискорити процес розморожування, зануривши запечатаний бекон у холодну водопровідну воду, міняючи її приблизно кожні тридцять хвилин, щоб процес ішов. Використання теплої або гарячої води може збільшити ризик харчового отруєння, тому переконайтеся, що вода, яку ви використовуєте для розморожування, холодна. Багато людей помилково залишають бекон на стільниці при кімнатній температурі. Хоча це може здатися найпростішим методом, це не дуже добре з точки зору безпеки харчових продуктів. Бекон, який простояв на стільниці протягом двох або більше годин, слід викинути.

Інші новини

Всі новини