Зі смаком шашлику. Як приготувати баклажани на зиму, які будуть зникати зі стола найпершими

Їжа

2 серпня 2024, 12:49

Баклажани зі смаком шашлику — одна з найвдаліших закусок на зиму завдяки неймовірному смаку та простому приготуванню.

Зробіть заготівлю на зиму з баклажанів і насолодіться її пікантним смаком, який нагадує про теплі сонячні дні та неймовірно смачні страви з багаття.

Як приготувати на зиму баклажани, як шашлик

Інгредієнти

Баклажани — 3 кг

Цибуля — 300 г

Часник — 1 головка

Оцет 9% - 70 мл

Сіль — 1,5 ст. л.

Цукор — 2 ст. л.

Вода для маринаду — 150 мл

Олія для смаження — 200 мл

Приправа для шашлику — 10−15 г

Перець чорний (горошок) — 10 шт.

Лавровий лист — 1−3 шт.

Приготування

Підготуйте зручну широку та глибоку ємність.

Наріжте баклажани чималими шматками, покладіть у ємність і залийте підсоленою водою.

Через 20 хвилин злийте воду, просушіть баклажани на паперовому рушнику та підсмажте з обох боків на пательні до золотистої скоринки.

Приготуйте маринад. Для цього вилийте у каструлю воду, додайте сіль, цукор, перець, лавровий лист. Доведіть до кипіння, вимкніть та додайте оцет.

Викладіть баклажани шарами з заздалегідь нарізаною цибулею та часником у чисту та суху каструлю. Кожен шар пересипте приправою для шашлику.

Вилийте у наповнену каструлю маринад і залиште баклажани під гнітом на 12 годин.

Після цього розкладіть баклажани по банках, закрийте їх і простерилізуйте протягом десяти хвилин.

Інші новини

Всі новини