Консервація на закуску або в салат. Як приготувати баклажани на зиму з часником
Їжа11 липня 2024, 10:55
Заготуйте на зиму консервовані баклажани з часником і, коли відкриєте баночку, відчуйте смак літа. Завдяки вдалому рецепту, баклажани поєднуються майже з усіма гарнірами, багатьма салатами та смачні просто з грінками або свіжим хлібом.
Як приготувати баклажани на зиму з часником
Інгредієнти
Баклажани (середні) — 2−3 шт.
Часник — 1 головка
Оцет (9%) — 1 ст. л.
Цукор — 2 ст. л.
Сіль — 2 ст. л.
Олія — ½ скл.
Кріп — за смаком
Вода — 1 л
Приготування
Помийте баклажани, почистіть шкірку та поріжте кружальцями.
Покладіть у зручну широку ємність, залийте холодною водою та залиште на годину, щоб позбавитися гуркоти.
Після цього злийте воду з баклажанів та підсмажте їх на пательні.
Зваріть маринад. Для цього поєднайте у каструлі воду, оцет, сіль, цукор, доведіть до кипіння та вимкніть через кілька хвилин.
Дрібно поріжте кроп та часник (можна пропустити через прес).
Візьміть зручну широку каструлю та складіть у неї шарами баклажани, часник, кріп.
Залийте маринадом і залиште на 3 години, а потім поставте на добу в холодильник.
Розкладіть готові баклажани в сухі чисті банки, залийте маринадом і простерилізуйте банки. Літрові не менше 20 хвилин, півлітрові - 15, дволітрові - 30 хвилин. Закатайте банки та поставте у прохолодне місце.
Смачного!