Шеф повернувся з Країни висхідного Сонця. Ресторан у Києві проводить японський поп-ап
Ресторани7 листопада, 20:46
Тепер щоб відтворити Японію такою, яка вона є — 101 Wine Bar на місяць стає Japanese pop-up. Весь листопад в ресторані замість звичних позицій — діятиме спешиал меню автентичних страв.
Тартар, окономіякі, тонкацу — такі, якими їх подають у самій Японії.
Окрім нового меню — 101 Wine Bar проведе 4 майстер-класи з приготування страв, що будуть цікаві не лише кухарям, але й усім, хто хоче доторкнутися до японської культури.
На майстер класі заклад пропонує гостям спробувати OMAKASÉ EXPERIENCE, японську традицію повної довіри шеф-кухарю. Шеф відбирає найсвіжіші сезонні продукти й готує страви на власний розсуд, а гість — покладається на його смак і досвід.
Омакасé — це мистецтво довіри та поваги, яке передує чесній гастрономічній пригоді. Побачення наосліп із чистими смаками.
«Філософія їжі в Японії зовсім інша. Є монозаклади, які зосереджуються лише на одному — наприклад, готують рамен з одного бульйону, але з різними начинками. Це про майстерність через простоту. Ми старалися якомога точніше передати це мистецтво японської кухні». — розповідає шеф Сергій Хегай
В цьому форматі вже провели перший майстер-клас із серії, квитки на другий майже sold out. Інші зустрічі також будуть тематичними та проходитимуть щонеділі протягом листопада. Записатися на них можна в директі Instagram-акаунту 101 wine bar.
Japanese pop-up проходить за підтримки японської організації JICA та ABC Style. ABC відкривають школи та курси з приготування якісної японської їжі по всьому світу. Зокрема, головна мета цього проєкту — познайомити українців із всесвітом японської гастрономії.
Довідка. 101 wine bar — це винний бар, що має понад 100 вин у винній карті за вартістю полиці goodwine та авторську кухню з акцентом на рибі та морепродуктах. У 2020 відзначений ресторанною премією «Сіль».
Шеф та керівник закладу — Сергій Хегай. Починав свій шлях у Кривому Розі, потім працював у Києві, Криму та Кореї. Кулінарія була його хобі, що переросло в улюблену професію. На кухні працює вже близько 19 років.