1. Коли готуєш, треба починати не з рецепта, а з продуктів. Спочатку треба купити хороші продукти, а вже потім вирішувати, що з них приготувати. Тільки з хороших продуктів виходять хороші страви.
2. А ще для початку варто визначитись, що готуєш — основну страву або закуску. Якщо закуску, то під який алкоголь. А якщо основну страву, то тут головне запитання — для кого.
3. Щоб не зіпсувати хороші продукти, треба якомога менше їх готувати. Складні процеси залиште кухарям претензійних ресторанів. Достатньо відварити, посмажити або запекти. Чим простіше, чим зрозуміліше — тим краще.
Не буває жорсткого м’яса — лише тупі ножі
4. В одну страву не треба класти більше ніж три продукти (спеції та зелень за окремі продукти не рахуємо). Наприклад, смачна паста — це макарони, соус і сир або м’ясний фарш. Ось і все. Спочатку обираєте головний білковий продукт (риба або м’ясо) — саме він дасть назву страві. Потім додаєте ще два — наприклад, овочі та вуглеводи (рис, макарони або картоплю).
5. Жодні спеції не зроблять погану їжу смачною. Вони лише додають відтінки смаку, а не створюють смак.
6. Не буває жорсткого м’яса — лише тупі ножі. Будь-яке жорстке м’ясо можна тонко порізати поперек волокон, і воно стане м’яким і ніжним.
7. Перш ніж готувати складні страви, навчіться неперевершено готувати прості: омлет, смажену картоплю, бульйон. І тоді ви зрозумієте, що навіть прості страви потребують певної майстерності.
8. Маленькі зміни можуть призвести до великих результатів. Інколи достатньо замінити один незначний продукт або трохи змінити процес, і ви отримаєте зовсім іншу страву.
9. Люди люблять куштувати щось нове, але ще більше вони люблять знайомі смаки. Хоча, можливо, ніколи в цьому не зізнаються.
10. Треба готувати лише для тих, кого любите. І любити тих, для кого готуєте.
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV
Більше блогів тут