«Проста, ароматна і неперевершена». Шефів запитали про приготування яєчні — вони назвали один і той самий секрет

Їжа

12 вересня, 06:03

Троє кухарів і кулінарний експерт розкрили секрет ідеальної ранкової яєчні — і всі вони зійшлися на одному інгредієнті.

Яєчня — одна з найпростіших і водночас найважливіших страв, яку легко опанувати. Страви з яєць загалом вважаються основою кулінарного мистецтва, а яєчня — чудовий спосіб показати універсальність цього продукту та приготувати його у різних варіаціях.

Особливість яєчні в тому, що для її правильного приготування потрібно лише трохи жиру. Саме жир у сковороді запобігає прилипанню яйця до поверхні під час нагрівання. Але тип жиру, який ви використовуєте для смаження яйця, не тільки захищає поверхню яйця під час приготування. Він також може впливати на все, від смаку до зовнішнього вигляду. Хоча кожен має свій улюблений спосіб смаження яєць, у великій дискусії про смажені яйця головне питання зводиться до такого: чи слід смажити яйця на маслі чи олії?

В ексклюзивному інтерв'ю Express.co.uk три шеф-кухарі поділилися, який інгредієнт вони вважають за краще використовувати для смаження яєць, — це масло.

Джессіка Рандхава, власниця і шеф-кухар ресторану The Forked Spoon, сказала: «Найголовніший інгредієнт для поліпшення смаку смажених яєць — це жир, який використовується для їх приготування. Для мене це означає високоякісне солоне масло, яке надає яйцям насичений горіховий смак і створює хрустку золотисту скоринку. Легка сіль у маслі підкреслює природний смак яєць, не перебиваючи його».

Погоджуючись із Джесікою, Джоан Ґаллахер з Inspired Taste також рекомендує використовувати масло. Вона сказала: «Масло — це мій улюблений інгредієнт, який робить смак смажених яєць особливим. Коли воно тане і піниться на сковороді, воно надає яйцям мереживні золотисті краї, зберігаючи жовток насиченим і рідким — ідеальним для накладання на тост».

Вона зазначила, що жир допомагає яйцям м’яко застигати, не втрачаючи шовковистості жовтка, і в результаті виходить яйце, яке є «простим, ароматним і неперевершеним».

Кулінарний експерт Кеті Бергет, авторка блогу Beyond the Chicken Coop, зазначила, що «головним інгредієнтом для поліпшення смаку смаженого яйця є масло», а точніше — звичайне солоне масло. Вона сказала: «Ви хочете, щоб смак яйця був яскраво вираженим, а масло додає ідеального смаку будь-якому смаженому яйцю».

Чирбулі: рецепт грузинської яєчні в томатному соусі

Відкрийте для себе чирбулі, традиційний грузинський сніданок повний ароматів, фарб та смаку.

Перейти до рецепту

Збалансований сніданок: яєчня-глазунья зі шпинатом у "човнику" з батату

Це корисно і красиво виглядає, смакує та ароматно пахне, і чудово пасує до вашого сніданку вихідного дня.

Перейти до рецепту

Суджук юмурта: рецепт яєчні з ковбаскою по турецьки

Суджук юмурта - основний компонент турецьких сніданків - є втіленням простоти та смаку.

Перейти до рецепту

Швидкий і простий рецепт студентського сніданку: смачно і корисно

Приготуйте смачний сніданок з яєчнею за лічені хвилини. Особливо актуальною ця проста страва буде напередодні Дня студента, який щороку відзначають 17 листопада.

Перейти до рецепту

Великий сніданок на одній пательні: рецепт яєчні по-англійськи

Здавалося б, щоб приготувати тарілку красивого, ситного та повноцінного сніданку потрібна купа посуду та часу. А от і ні, і ось чому.

Перейти до рецепту

Інші новини

Всі новини