Я обожнюю ласощі та експерименти й цього разу я приготував для вас ці відомі булочки з корицею ще й з малиною.
Інгредієнти (приблизно на 12−14 шт.)
Тісто:
- 300 мл молока
- 10 г сухих дріжджів (25 г свіжих)
- 60 г цукру
- 150 г борошна
Змішую усі інгредієнти і даю підійти.
Далі:
- дрібка солі
- 110 г яєць — 2 шт.
- 90 г цукру
- 460 г (до 500 г) борошна
- 125 г масла 82%
У перше тісто додаю яйця та цукор, перемішую добре, додаю борошно та знову замішую, а наприкінці вмішую шматочками масло кімнатної температури. Краще все це робити комбайном. Даю тісту підійти.
Роблю малиновий «кюлі»
- 250 г замороженої малини
- 40 г цукру
Доводжу до кипіння і протираю через сито. Вийде близько 220 г солодкого «соку».
120 г такого соку змішую з 7 г крохмалю, доводжу до кипіння, а потім охолоджую — це буде для начинки. Залишок піде на крем.
Тісто, що підійшло, валкую тоненьким шаром, прямокутником на столі (стіл та руки трішки змащую олією).
На тісто мащу мʼяке вершкове масло і посипаю сумішшю цукру та кориці:
- 125 г вершкового масла
- 160 г цукру
- 15 г кориці
Додаю малиновий кюлі через кондитерський мішок.
Згортаю у не щільний рулет, нарізаю ниткою на 12−14 штук, кладу на деко і даю добре підійти.
Випікаю при температурі 185 градусів 15−17 хвилин з конвекцією. Перевіряйте, щоб вони були готові.
Далі булочки ще в духовці поливаю підготовленою заливкою з 75 г молока і 60 г цукру (просто до кипіння довести) і даю ще 1−1,5 хвилини допектись і просочитись.
Дістаю, трохи охолоджую і намазую кремом:
- 300−350 г сиру типу Філадельфія
- 40 г цукру або пудри
- 80−90 г малинового пюре
Смачних вам вражень!
Текст опубліковано з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV
Більше блогів тут