Ідеальні курячі нагетси без фритюру. Я обожнюю курку та хрусткі паніровані страви, і нарешті в мене зʼявився аерогриль, що дає змогу готувати здоровіші смаколики швидше, ніж зазвичай.
Тож, до готування:
- 500 г курячого філе
- 100 г грецького йогурту
- 5 г солі
- спеції: копчена паприка, сухий часник, сухий орегано, можна додати трішки карі, сухий чилі за бажанням, чорний перець, мускатний горіх мелений, свіжий чебрець.
- несолодкі кукурудзяні пластівці
- 2 яйця
- 1 ложка кетчупу або шрірачі
- борошно для панірування
- трішки олії для смаження
Куряче філе ріжу «нагетсами» — тобто прямокутниками товщиною до 1 см. Додаю грецький йогурт, усі спеці та сіль, свіжий чебрець і залишаю десь на годинку промаринуватись (можна навіть на ніч у холодильник під плівку).
Подрібнюю до середньої крупності кукурудзяні пластівці. Яйця змішую з кетчупом та трохи підсолюю.
Мариновані нагетси обвалюю у борошні, потім у яйці, потім у пластівцях, кроплю трохи олією і ставлю у розігрітий до 200 градусів аерогриль на 7 хвилин — смачна ароматна і хрустка курка готова! (Якщо готуєте у звичайній духовці, треба експериментувати та записувати — спробуйте режим конвекція й випікайте трохи довше).
Для гарніру так само готував батат — можна хіба що на 1 хвилинку довше його тримати, якщо любите м’якшу текстуру. А ще зробіть соус тартар для ваших смаколиків — і буде вам кулінарне щастя.
Текст опубліковано з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV
Більше блогів тут