Швидко та корисно. Як приготувати курячі нагетси без фритюру

Блоги.Life

11 вересня, 23:03

Володимир Ярославський

Кухар, ресторатор, суддя проєкту МастерШеф, співвласник ресторанів Lucky і Chef’s table

Цей рецепт розрахований на аерогриль, але його можна адаптувати і для звичайної духовки

Ідеальні курячі нагетси без фритюру. Я обожнюю курку та хрусткі паніровані страви, і нарешті в мене зʼявився аерогриль, що дає змогу готувати здоровіші смаколики швидше, ніж зазвичай.

Тож, до готування:

  • 500 г курячого філе
  • 100 г грецького йогурту
  • 5 г солі
  • спеції: копчена паприка, сухий часник, сухий орегано, можна додати трішки карі, сухий чилі за бажанням, чорний перець, мускатний горіх мелений, свіжий чебрець.
  • несолодкі кукурудзяні пластівці
  • 2 яйця
  • 1 ложка кетчупу або шрірачі
  • борошно для панірування
  • трішки олії для смаження

Куряче філе ріжу «нагетсами» — тобто прямокутниками товщиною до 1 см. Додаю грецький йогурт, усі спеці та сіль, свіжий чебрець і залишаю десь на годинку промаринуватись (можна навіть на ніч у холодильник під плівку).

Подрібнюю до середньої крупності кукурудзяні пластівці. Яйця змішую з кетчупом та трохи підсолюю.

Мариновані нагетси обвалюю у борошні, потім у яйці, потім у пластівцях, кроплю трохи олією і ставлю у розігрітий до 200 градусів аерогриль на 7 хвилин — смачна ароматна і хрустка курка готова! (Якщо готуєте у звичайній духовці, треба експериментувати та записувати — спробуйте режим конвекція й випікайте трохи довше).

Для гарніру так само готував батат — можна хіба що на 1 хвилинку довше його тримати, якщо любите м’якшу текстуру. А ще зробіть соус тартар для ваших смаколиків — і буде вам кулінарне щастя.

Текст опубліковано з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Більше блогів тут

Інші новини

Всі новини