За шістнадцять хвилин. Як приготувати ніжний та вологий яблучний пиріг в мікрохвильовці

Їжа

15 травня 2024, 18:25

Яблучний пиріг, що буде танути у роті, можна дуже швидко приготувати без духовки.

Яблучний пиріг з мікрохвильової печі чимось нагадує шарлотку, але, на відміну від неї, він швидше печеться та виходить більш ніжним та вологим.

Як приготувати яблучний пиріг у мікрохвильовці

Інгредієнти

Яйця — 4 шт.

Борошно — 140 г

Цукор — 130 г

Яблука — 2 шт.

Олія — 1 ч. л.

Ванілін — щіпка

Сода — 0,3 ч. л.

Приготування

Поєднайте яйця з цукром та збийте блендером або міксером протягом трьох хвилин на повній потужності.

Додайте соду, ванілін та ретельно перемішайте, без збивання.

Потім додайте у кілька заходів борошно. Обов’язково просійте його, щоб пиріг вийшов пишним.

У вас має вийти тісто середньої консистенції - не дуже рідке, але й не густе.

Помийте яблука, виріжте серцевину та поріжте дрібними шматочками. Чим більше буде яблук, тим соковитішим вийде пиріг.

Додайте яблука у тісто та перемішайте його.

Змажте форму для мікрохвильової печі олією або застеліть пергаментом.

Покладіть тісто у форму та поставте у мікрохвильовку на 16 хвилин (при потужності 700 W).

Залиште готовий пиріг після приготування у мікрохвильовій печі ще на десять хвилин.

Дістаньте пиріг. Він вийде світлого кольору. Присипте його цукровою пудрою або залийте рідким шоколадом перед подачею на стіл.

Смачного!

Інші новини

Всі новини