Секрет у молоці. Простий рецепт домашньої паски з надзвичайно пухким тістом: з цедрою, родзинками та медом

Їжа

1 травня 2024, 09:51

Напередодні Великодня досвідчені кулінари поділилися секретом вдалого випікання надзвичайно смачних пасок.

Для випікання пасок з пухким тістом досвідчені кулінари використовують дві прості хитрощі. Пишними і легкими вони виходять у них завдяки тому, що в тісто додається м’яке масло, а опара готується виключно на теплому молоці.

Як приготувати паски з надзвичайно пухким тістом

Інгредієнти

Цукор — 100 г + 1 ст. л.

Молоко — 90 мл

Борошно — 450 г + 1 ст. л.

Яйця — 3 шт. + 4 жовтки

Дріжджі сухі - 16 г

Масло вершкове — 170 г

Мед — 30 г

Цедра лимона, апельсина

Ванільний екстракт — 1 ст. л.

Сіль — ½ ч. л.

Родзинки — 140 г (бажано заздалегідь ошпарити окропом або вимочити у віскі та обсушити)

Приготування

Поєднайте у зручній глибокій ємності молоко, дріжджі, 1 ст. л. цукру. Ретельно перемішайте та залиште на десять хвилин.

Потім додайте мед, 100 г цукру, цедру, ванільний екстракт і знову ретельно перемішайте.

Поступово додайте борошно з сіллю, яйця. Знову перемішайте.

Додайте м’яке масло та вимісіть тісто.

Готове тісто залиште в теплому місці на три години.

Додайте родзинки та ретельно вимішайте.

Наповніть трішки більше ніж на 2/3 форми тістом, накрийте харчовою плівкою та дайте їм ще трішки постояти (до 30 хвилин).

Розігрійте духовку до 165 градусів і поставте паски випікатися протягом 20−30 хвилин.

Смачного!

Інші новини

Всі новини