Секрет у молоці. Простий рецепт домашньої паски з надзвичайно пухким тістом: з цедрою, родзинками та медом
Їжа1 травня 2024, 09:51
Для випікання пасок з пухким тістом досвідчені кулінари використовують дві прості хитрощі. Пишними і легкими вони виходять у них завдяки тому, що в тісто додається м’яке масло, а опара готується виключно на теплому молоці.
Як приготувати паски з надзвичайно пухким тістом
Інгредієнти
Цукор — 100 г + 1 ст. л.
Молоко — 90 мл
Борошно — 450 г + 1 ст. л.
Яйця — 3 шт. + 4 жовтки
Дріжджі сухі - 16 г
Масло вершкове — 170 г
Мед — 30 г
Цедра лимона, апельсина
Ванільний екстракт — 1 ст. л.
Сіль — ½ ч. л.
Родзинки — 140 г (бажано заздалегідь ошпарити окропом або вимочити у віскі та обсушити)
Приготування
Поєднайте у зручній глибокій ємності молоко, дріжджі, 1 ст. л. цукру. Ретельно перемішайте та залиште на десять хвилин.
Потім додайте мед, 100 г цукру, цедру, ванільний екстракт і знову ретельно перемішайте.
Поступово додайте борошно з сіллю, яйця. Знову перемішайте.
Додайте м’яке масло та вимісіть тісто.
Готове тісто залиште в теплому місці на три години.
Додайте родзинки та ретельно вимішайте.
Наповніть трішки більше ніж на 2/3 форми тістом, накрийте харчовою плівкою та дайте їм ще трішки постояти (до 30 хвилин).
Розігрійте духовку до 165 градусів і поставте паски випікатися протягом 20−30 хвилин.
Смачного!