Без дріжджів. Як приготувати пухкий великодній крафін Зебра, який довго не засихає

Їжа

23 квітня 2024, 08:03

Смачна випічка на Великдень — одна з основних святкових страв, яку можна урізноманітнити найсмачнішим смугастим крафіном.

Наближається Великдень 2024 і велика кількість господинь планує випікання пасок. Святкове частування за рецептом наших бабусь вимагає значного списку інгредієнтів, терпіння та часу, якого, на жаль, в багатьох немає. В такому випадку справжнім смачним та оригінальним рятуванням може стати рецепт крафіну Зебра, який готується без дріжджів і великої кількості яєць.

Як приготувати на Великдень крафін Зебра

Інгредієнти

Борошно — 520 г

Вершкове масло — 100 г

Яйце — 1 шт.

Жовтки — 3 шт.

Молоко — 200 мл

Сир — 180 г

Сода — 1 ч. л.

Какао-порошок — 40 г

Мак сухий кондитерський — 2 стіл. л.

Горіхи, цукати, сухофрукти — за бажанням

Приготування

Приготуйте дві ємності для замішування тіста.

Збийте яйце і жовтки та розділіть по них у рівних частинах.

У одну ємність для замішування тіста додайте 90 г сиру, 260 г борошна, 50 г розм’якшеного масла, 100 мл молока, 100 г цукру, 0,5 ч. л. соди.

Збийте всі продукти та замісіть тісто.

У іншу ємність для замішування тіста, додайте другу частину продуктів, какао, мак і також замісіть тісто.

Розкачайте світле тісто в тонкий прямокутник, посипте горіхами, сухофруктами — всім, чим побажаєте.

Розкачайте темне тісто, накрийте ним світлий прямокутник з начинкою та загорніть у рулет.

Розріжте рулет вздовж, трішки не до кінця рулету та загорніть спіраллю спочатку одну частину рулету, а потім, зверху, іншу.

Змажте форми для випікання маслом, покладіть у них мафіни та поставте для випікання у заздалегідь прогріту до 180 градусів духовку приблизно на сорок хвилин.

За бажанням, присипте готовий крафін цукровою пудрою, після того, як він охолоне.

Інші новини

Всі новини