Без дріжджів. Як приготувати пухкий великодній крафін Зебра, який довго не засихає
Їжа23 квітня 2024, 08:03
Наближається Великдень 2024 і велика кількість господинь планує випікання пасок. Святкове частування за рецептом наших бабусь вимагає значного списку інгредієнтів, терпіння та часу, якого, на жаль, в багатьох немає. В такому випадку справжнім смачним та оригінальним рятуванням може стати рецепт крафіну Зебра, який готується без дріжджів і великої кількості яєць.
Як приготувати на Великдень крафін Зебра
Інгредієнти
Борошно — 520 г
Вершкове масло — 100 г
Яйце — 1 шт.
Жовтки — 3 шт.
Молоко — 200 мл
Сир — 180 г
Сода — 1 ч. л.
Какао-порошок — 40 г
Мак сухий кондитерський — 2 стіл. л.
Горіхи, цукати, сухофрукти — за бажанням
Приготування
Приготуйте дві ємності для замішування тіста.
Збийте яйце і жовтки та розділіть по них у рівних частинах.
У одну ємність для замішування тіста додайте 90 г сиру, 260 г борошна, 50 г розм’якшеного масла, 100 мл молока, 100 г цукру, 0,5 ч. л. соди.
Збийте всі продукти та замісіть тісто.
У іншу ємність для замішування тіста, додайте другу частину продуктів, какао, мак і також замісіть тісто.
Розкачайте світле тісто в тонкий прямокутник, посипте горіхами, сухофруктами — всім, чим побажаєте.
Розкачайте темне тісто, накрийте ним світлий прямокутник з начинкою та загорніть у рулет.
Розріжте рулет вздовж, трішки не до кінця рулету та загорніть спіраллю спочатку одну частину рулету, а потім, зверху, іншу.
Змажте форми для випікання маслом, покладіть у них мафіни та поставте для випікання у заздалегідь прогріту до 180 градусів духовку приблизно на сорок хвилин.
За бажанням, присипте готовий крафін цукровою пудрою, після того, як він охолоне.