Незвичайне поєднання. Рецепт солоних панкейків під грибним соусом

Їжа

15 березня 2024, 12:18

Найчастіше панкейки асоціюються з десертом, проте готувати їх можна не тільки солодкими.

Кулінарний експерт Чаба Бакош поділився цікавим рецептом панкейків — вони виходять солоні, ще й під грибним соусом. Таке поєднання — незвичне, проте в підсумку виходить дуже смачно і ситно, тож зберігайте рецепт. Вони чудово підійдуть на сніданок або як перекус.

Інгредієнти

  • Жирний кефір — 500 мл
  • Борошно — 250 г
  • Яйця — 2 шт.
  • Сода
  • Сіль
  • Цукор
  • Вершкове масло — 50 г

Для начинки:

  • Гриби ерінги — 400 г
  • Цибуля порей — 1 шт.
  • Вершки 30% - 100 мл
  • Перець
  • Чебрець
  • Тертий пармезан — 100 г

Спосіб приготування

  1. Для початку потрібно підігріти кефір, додати борошно, яйця, сіль, цукор, соду і топлене масло. Усі продукти змішати в мисці - маса має вийти однорідною і без грудочок.
  2. Потім розігріваємо сковорідку, додаємо в неї невелику кількість рослинної олії. Коли вона буде досить гарячою, викладаємо тісто і смажимо панкейки. Якщо у вас антипригарна сковорода, олію можна не додавати.
  3. Після цього переходимо до приготування соусу. Для нього потрібно цибулю-порей дрібно порізати й обсмажити на сковорідці, додати гриби та смажити до готовності.
  4. Посолити, поперчити та додати чебрець. Розмішати.
  5. Залити вершками, варити соус до загустіння.
  6. Подавати панкейки з грибним соусом, посипавши тертим пармезаном.

Редактор: Діана Шароді

Інші новини

Всі новини