Найчастіше панкейки асоціюються з десертом, проте готувати їх можна не тільки солодкими.
Кулінарний експерт Чаба Бакош поділився цікавим рецептом панкейків — вони виходять солоні, ще й під грибним соусом. Таке поєднання — незвичне, проте в підсумку виходить дуже смачно і ситно, тож зберігайте рецепт. Вони чудово підійдуть на сніданок або як перекус.
Інгредієнти
- Жирний кефір — 500 мл
- Борошно — 250 г
- Яйця — 2 шт.
- Сода
- Сіль
- Цукор
- Вершкове масло — 50 г
Для начинки:
- Гриби ерінги — 400 г
- Цибуля порей — 1 шт.
- Вершки 30% - 100 мл
- Перець
- Чебрець
- Тертий пармезан — 100 г
Спосіб приготування
- Для початку потрібно підігріти кефір, додати борошно, яйця, сіль, цукор, соду і топлене масло. Усі продукти змішати в мисці - маса має вийти однорідною і без грудочок.
- Потім розігріваємо сковорідку, додаємо в неї невелику кількість рослинної олії. Коли вона буде досить гарячою, викладаємо тісто і смажимо панкейки. Якщо у вас антипригарна сковорода, олію можна не додавати.
- Після цього переходимо до приготування соусу. Для нього потрібно цибулю-порей дрібно порізати й обсмажити на сковорідці, додати гриби та смажити до готовності.
- Посолити, поперчити та додати чебрець. Розмішати.
- Залити вершками, варити соус до загустіння.
- Подавати панкейки з грибним соусом, посипавши тертим пармезаном.