Найкраща заміна майонезу. П’ять рецептів страв, що можна готувати без світла: корисно і надзвичайно смачно
Їжа26 серпня 2024, 13:17
Якщо через ракетні обстріли РФ ви залишилися без світла, то ця підбірка рецептів допоможе вам не бути голодними. Адже готуються вони надзвичайно просто, та вишукано смакують.
П’ять рецептів страв без світла
1. Сальса з кукурудзи, чорної квасолі та авокадо
Ця сальса з авокадо та кукурудзи з чорною квасолею — це поєднання солодкого, солоного, гострого, хрусткого та свіжого.
Інгредієнти:
Сік 1 лайма або лимона
1 ч. л. часникового порошку
1 ч. л. паприки
1 ½ авокадо, очищене від кісточок, шкірки та нарізане кубиками
2 склянки зерен солодкої кукурудзи
1 банка чорної квасолі, промита і злита
¼ склянки подрібненої червоної цибулі
1/3 склянки подрібненого листя свіжої кінзи
Сіль та чорний перець горошком за смаком
Спосіб приготування:
Змішайте всі інгредієнти в середній сервірувальній мисці. Подавайте з улюбленими чипсами з тортильї або використовуйте як начинку для риби. курки на грилі чи тако.
2. Гострі врапи з тунцем та авокадо
Авокадо — чудова заміна майонезу. Овоч вдвічі менше калорійний, ніж соус. Повний безпрограшний варіант.
Інгредієнти:
2 (300 г) банки консервованого тунця, злиті
1 авокадо
2 ст. л. шрірачі
1 ст. л. діжонської гірчиці
2−3 ст. л. селери, подрібненої
2 ст. л. червоної цибулі, нарізаної
2 зелені цибулини, нарізані
1 ст. л. свіжої кінзи, подрібненої
Сіль та перець, за смаком
2 великі склянки зеленого листового салату
1 склянка моркви на сірниковій паличці
4 цільнозернові тортильї (лаваш)
Спосіб приготування:
1. У середній мисці розімніть тунець і авокадо до однорідної маси. Додайте решту інгредієнтів, посоліть і поперчіть, добре перемішайте.
2. Щоб зібрати кожну тортилью, покладіть на неї ½ склянки листової зелені, ¼ склянки моркви, нарізаної сірниками, і рівномірно розподіліть тунцеву суміш між тортильями. Щільно скрутіть тортилью, наріжте і насолоджуйтеся!
3. Салат з тунця та білої квасолі
Цей салат не лише надзвичайно простий у приготуванні, а й корисний і смачний.
Інгредієнти:
500 г вареної білої квасолі
500 г банка легкого тунця у воді
2 цілих зелених цибулини
1 ст. л. лимонного соку
1 ст. л. оливкової олії
Сіль та перець за смаком
Спосіб приготування:
1. Вилийте банку квасолі на друшляк і промийте прохолодною водою. Дайте стекти зайвій воді. Злийте воду з банки з тунцем. З'єднати відціджену квасолю і тунець в мисці. Тонко наріжте зелену цибулю і також додайте в миску.
2. Додайте оливкову олію і лимонний сік, а також злегка присипте сіллю і свіжомеленим чорним перцем. Перемішати до однорідності.
3. Спробуйте суміш на смак і додайте сіль, перець або лимонний сік на свій смак.
4. Тости з хумусом та авокадо
Останнім часом я полюбляю ці веганські тости з хумусом та авокадо як суперпростий обід, сніданок або перекус. Це швидко, легко і можна приготувати менш ніж за 10 хвилин.
Інгредієнти:
2 шматочки багатозернового хліба з насінням, підсмажені (або хліб на вибір)
6 ст. л. хумусу, розділених
1 стиглий авокадо
Скибочки помідорів
Спеції до смаку
Сіль
Свіжий мелений чорний перець
Каєнський перець, за бажанням
Спосіб приготування:
1. Готові тости або хліб на ваш смак щедро змастіть хумусом, посипте спеціями на ваш смак.
2. Зверху на кожен тост покладіть половинку авокадо, нарізану великими скибочками.
3. На завершення покладіть скибочки помідора та посоліть і поперчіть.
5. Салат з тунцем по-грецьки
Це яскравий салат, який можна їсти прямо з миски або намазати на тост для ситного обіду чи легкої вечері.
Інгредієнти:
2 (300 г) банки консервованого тунця в олії, злити воду
½ склянки розрізаних навпіл помідорів черрі або винограду
½ склянки очищених, нарізаних кубиками огірків
¼ склянки нарізаних оливок каламата без кісточок
2 ст. л. крупно нарізаного листя свіжого орегано
2 ст. л. крупно нарізаного листя свіжої петрушки
2 ст. л. оливкової олії
1 ст. л. свіжовичавленого лимонного соку
Сіль
Чорний мелений перець
Спосіб приготування:
Помістіть всі інгредієнти в середню миску і обережно перемішайте. Спробуйте на смак і за потреби посоліть та поперчіть.