Перевірена роками. Рецепт сирної шоколадної паски на Великдень 2024 від дієтолога
Їжа24 квітня 2024, 19:41
Наближається свято Великодня, тож час зібрати рецепти для святкового столу: смачні салати, оригінальні паски та інше. Один з традиційних та перевірених рецептів — сирна паска від дієтологині Світлани Фус.
Шоколадна заварна паска — це чудовий десерт, який може стати смачним додатком до вашого святкового столу. Вашу паску можна прикрасити за власним бажанням, наприклад, шоколадною глазур’ю або фруктами. Цей рецепт обов’язково порадує всю вашу родину та гостей.
Шоколадна заварна паска: рецепт
Інгредієнти:
- сир кисломолочний 5% - 500 г
- яйця — 3 шт.
- тросниковий цукор — 20 г
- вершки 15% - 100 мл
- молоко 2,5% - 100 мл
- мелені горіхи — на свій смак
- какао-порошок — 2−2,5 ст.л.
- апельсинова цедра — 4 ст.л.
- ваніль — на смак
Спосіб приготування:
- Усі продукти повинні мати кімнатну температуру. Перед виготовленням паски обгорніть форму марлею. Розітріть сир.
- У вершки додайте яйця з цукром, далі ваніль, молоко і перемішайте. Суміш треба проварити на слабкому вогні протягом 5−7 хвилин до загущення, постійно помішуючи. Не доводьте до кипіння.
- Зніміть з вогню, додайте половину порошку какао та перемішайте. З'єднайте сир з яєчно-вершковою масою, апельсиновою цедрою, половину залишеного какао-порошку і горіхами.
- Перекладіть отриману масу в форму для паски, поставте під вантаж і почекайте в холодильнику протягом 12 годин. Готову паску можна прикрасити за вашим бажанням.