Інстаграмний сніданок. Як приготувати полуничні панкейки нашвидкоруч

Їжа

5 липня 2024, 17:45

Якщо думаєте, що приготувати на сніданок, цей рецепт — саме те, що потрібно.

Панкейки — це товсті млинці невеликого діаметру, які готуються з тіста. Панкейки зазвичай смажать на сковороді з обох боків до золотистої скоринки, подають зі сметаною, сиропами тощо.

Рецептів, за якими можна приготувати панкейки, дуже багато. Зокрема, розповідаємо вам про те, як зробити їх з полуницею всередині.

Інгредієнти

  • 1 куряче яйце
  • 2 ст л цукру
  • 210 мл молока
  • 2 ст л олії
  • 200 г борошна
  • 1 ч л розпушувача
  • 4−5 шт полуниці
  • сіль

Спосіб приготування

  1. Збиваємо в мисці яйце, цукор та сіль.
  2. Додаємо молоко. Бажано, аби воно було кімнатної температури або навіть трохи підігріте. Розмішуємо.
  3. Додаємо олію та знову добре перемішуємо.
  4. В окремій ємності змішуємо борошно та розпушувач. Додаємо суху суміш до молочної та ретельно розмішуємо, аби не було грудочок.
  5. Смажимо панкейки на сухій сковороді на середньому вогні поки тільки з одного боку до утворення рівномірної золотистої скоринки.
  6. На сирий бік викладаємо шматочок полуниці. Найзручніше — взяти крупні ягоди та нарізати кільцями.
  7. Закриваємо полуницю невеликою кількістю тіста та перегортаємо, аби обсмажити з другого боку.
  8. Подаємо з сиропом, сметаною або присипавши цукровою пудрою.

Редактор: Діана Шароді

Інші новини

Всі новини