Якщо думаєте, що приготувати на сніданок, цей рецепт — саме те, що потрібно.
Панкейки — це товсті млинці невеликого діаметру, які готуються з тіста. Панкейки зазвичай смажать на сковороді з обох боків до золотистої скоринки, подають зі сметаною, сиропами тощо.
Рецептів, за якими можна приготувати панкейки, дуже багато. Зокрема, розповідаємо вам про те, як зробити їх з полуницею всередині.
Інгредієнти
- 1 куряче яйце
- 2 ст л цукру
- 210 мл молока
- 2 ст л олії
- 200 г борошна
- 1 ч л розпушувача
- 4−5 шт полуниці
- сіль
Спосіб приготування
- Збиваємо в мисці яйце, цукор та сіль.
- Додаємо молоко. Бажано, аби воно було кімнатної температури або навіть трохи підігріте. Розмішуємо.
- Додаємо олію та знову добре перемішуємо.
- В окремій ємності змішуємо борошно та розпушувач. Додаємо суху суміш до молочної та ретельно розмішуємо, аби не було грудочок.
- Смажимо панкейки на сухій сковороді на середньому вогні поки тільки з одного боку до утворення рівномірної золотистої скоринки.
- На сирий бік викладаємо шматочок полуниці. Найзручніше — взяти крупні ягоди та нарізати кільцями.
- Закриваємо полуницю невеликою кількістю тіста та перегортаємо, аби обсмажити з другого боку.
- Подаємо з сиропом, сметаною або присипавши цукровою пудрою.