З куркою-гриль, зеленню і вершками. П’ять простих і вишуканих рецептів пасти для весняного настрою
Їжа23 березня, 09:32
Ці яскраві, насичені сезонними продуктами страви — саме те, що потрібно для святкування настання теплих днів. Ось цікаве питання: якщо літо — це морозиво та дим від грилю, осінь — запіканки та печеня, зима — супи та рагу, то якими є ознаки весни? Весняне потепління кличе до свіжості й легкості, але затяжна прохолода все ще вимагає чогось ситного. Можливо, це… час макаронів?
Наступні п’ять рецептів доводять, що паста — ідеальна страва сезону. Кожен із них швидкий, простий і готовий відповідати моменту, чи то прохолодна ніч, зігріта сирною запеченою пастою, чи то сонячний, несподівано теплий день, прикрашений легким, простим зеленим салатом із макаронами. Адже весняні дні повинні ставати довшими, а не важчими.
П’ять простих і вишуканих рецептів пасти, щоб зустріти весну
Вегетаріанська паста для буднього вечора — це ідеальне поєднання простоти, затишку та легкості. Страва швидко готується, тому чудово підходить для сімейної вечері. Вона настільки смачна, що сподобається і дорослим, і дітям (пластівці червоного перцю додавайте за бажанням, якщо любите пікантні нотки). Такий рецепт ідеально підійде на випадок, якщо до вас раптово прийдуть гості чи ви просто хочете ситно і смачно поїсти після важкого робочого дня.
Затишна паста для ідеальної вечері: простий рецепт із сирною скоринкою
Ця запечена вегетаріанська паста — ідеальний варіант для швидкої та затишної вечері. Поєднання ніжної моцарели, ароматного пармезану та пряного соусу створює насичений смак, який сподобається і дорослим, і дітям.
Перейти до рецептуЦей яскравий зелений салат з макаронами отримує свій насичений колір завдяки поєднанню шпинату та базиліка. За бажанням шпинат можна замінити руколою, щоб надати страві більш пікантного смаку. Декому трохи гостроти точно не завадить і сподобається. Місо в соусі виконує основну роботу, надаючи салату насичений, майже пармезановий смак, а додавання лимонного соку робить страву свіжішою.
Зелений салат з пастою та місо-дресингом: свіжість і насичений смак
Салат з макаронами чудово смакує як одразу після приготування, так і після охолодження, що робить його ідеальним варіантом для пікніків або легких обідів.
Розкішна та ситна, водночас недорога й проста у приготуванні, ця вегетаріанська паста складається переважно з найпростіших продуктів. Для її приготування знадобиться лише кілька свіжих інгредієнтів, зокрема молодий шпинат, розмарин і жирні вершки. Консервований нут формує основу страви: його обсмажують до хрусткої скоринки та карамелізації. Половину нуту залишають як гарнір, а решту тушкують, поки вона не розпадеться і не загустить соус. Зелень або бобові можна замінювати залежно від наявності продуктів, а якщо хочеться поекспериментувати зі смаком, спробуйте додати улюблені спеції.
Вегетаріанська паста з хрустким нутом і вершковим соусом: ситно, ароматно та просто
Цю пасту можна адаптувати за власним смаком, додаючи улюблені спеції чи замінюючи зелень. Ідеальний вибір для швидкої, поживної та смачної вечері!
Готова курка-гриль із підрум'яненою, хрусткою шкіркою та соковитим м’ясом — чудова страва, коли немає часу готувати її самостійно. Вона може стати основою для насиченого, поживного соусу для пасти, який чудово поєднується з локшиною під час приготування. Магазинну курку-гриль можна додатково приправити за смаком, щоб зробити смак страви ще більш виразним. Також ця страва — це чудовий спосіб використати залишки м’яса.
Паста з куркою-гриль у вершковому соусі: ідеальна вечеря за лічені хвилини
Ситна та ароматна паста з куркою-гриль, карамелізованою цибулею, часником і ніжним вершковим соусом — це ідеальний варіант для швидкої вечері. Зелень додає свіжості, а лимонний сік збалансовує смак.
Перейти до рецептуНа святкових бенкетах по всій Мексиці часто можна побачити горщики зі спагеті, вкритими ніжним вершково-зеленим соусом. Страва має димчастий аромат завдяки обвугленому перцю та приємну пікантність від вершків. У різних регіонах країни використовують різні трави — епазоте, кінзу або петрушку, але незмінним інгредієнтом залишається смажений перець чилі. Традиційно його перетворюють на пюре для соусу, яким поливають пасту, але можна залишити шматочки перцю, щоб підкреслити його смак і текстуру.
Спагеті у вершковому соусі: традиційний смак Мексики
Це популярна традиційна мексиканська страва, що поєднує димчастий смак смаженого перцю чилі, ніжність вершків та пікантність спецій.
Перейти до рецепту