Якщо ви любите консервувати, а ще більше експериментувати — цей рецепт для вас. Приготуйте маринований кавун у банці на зиму та насолодіться оригінальним кисло-солодким й одночасно солонуватим смаком нової закуски.
Як приготувати маринований кавун у банці
Інгредієнти
Кавун — 1 шт.
Селера (стебла) — кілька гілочок
Для маринаду
Вода — 1.5 л
Цукор — 90 г
Лимонна кислота — 6 г
Сіль — 30 г
Приготування
Заздалегідь простерилізуйте банку.
Ретельно помийте та просушіть кавун.
Розріжте кавун та поділіть на скибочки бажаної вам форми. Головне, щоб вони легко поміщалися у банку.
Покладіть на дно банки селеру та складіть шматочки кавуна.
Закип’ятіть воду, залийте в банку та залиште на 15−20 хвилин.
Після цього злийте воду у каструлю, її має бути 1,5 літра, додайте цукор, лимонну кислоту, сіль, доведіть воду до кипіння та, ретельно помішуючи, що всі інгредієнти в ній повністю розчинилися.
Прокип’ятіть маринад 2−3 хвилини та залийте в банку з кавуном до верху.
Закрийте банку, перегорніть до гори дном, накрийте теплим покривалом та залиште до повного охолодження.
Зберігайте маринований кавун в прохолодному місці або при кімнатній температурі, але обов’язково в темному місці.
Смачного!