Незвичайна закуска. Як приготувати маринований кавун у банці на зиму

Їжа

17 серпня 2024, 02:10

Зазвичай кавун споживають на десерт, але виявляється, з нього можна приготувати оригінальну мариновану закуску на зиму.

Якщо ви любите консервувати, а ще більше експериментувати — цей рецепт для вас. Приготуйте маринований кавун у банці на зиму та насолодіться оригінальним кисло-солодким й одночасно солонуватим смаком нової закуски.

Як приготувати маринований кавун у банці

Інгредієнти

Кавун — 1 шт.

Селера (стебла) — кілька гілочок

Для маринаду

Вода — 1.5 л

Цукор — 90 г

Лимонна кислота — 6 г

Сіль — 30 г

Приготування

Заздалегідь простерилізуйте банку.

Ретельно помийте та просушіть кавун.

Розріжте кавун та поділіть на скибочки бажаної вам форми. Головне, щоб вони легко поміщалися у банку.

Покладіть на дно банки селеру та складіть шматочки кавуна.

Закип’ятіть воду, залийте в банку та залиште на 15−20 хвилин.

Після цього злийте воду у каструлю, її має бути 1,5 літра, додайте цукор, лимонну кислоту, сіль, доведіть воду до кипіння та, ретельно помішуючи, що всі інгредієнти в ній повністю розчинилися.

Прокип’ятіть маринад 2−3 хвилини та залийте в банку з кавуном до верху.

Закрийте банку, перегорніть до гори дном, накрийте теплим покривалом та залиште до повного охолодження.

Зберігайте маринований кавун в прохолодному місці або при кімнатній температурі, але обов’язково в темному місці.

Смачного!

Інші новини

Всі новини