В одному посуді. Як швидко приготувати кабачкову запіканку з сиром та зеленню

Їжа

1 липня 2024, 17:00

Уявити літо без кабачків неможливо. З овочем сезону можна приготувати безліч страв і саме зараз час приготувати з ним запіканку.

Запіканка з кабачків — легка та смачна страва, яка смакує самостійно та як закуска до гарнірів. Її можна з легкістю замісити, а потім запекти в одній формі, а потім, насолодитися неймовірним смаком одразу після приготування, або після охолодження.

Як приготувати запіканку з кабачків

Інгредієнти

Кабачки — 400 г

Сир твердий — 100 г

Яйця — 2 шт.

Сметана — 100 г

Борошно — 150 г

Сода (гашена) — 0,5 ч. л.

Сіль — 0,5 ч. л.

Зелень, перець — за смаком

Помідори чері - за бажанням і за смаком

Приготування

Натріть кабачок на великій тертці та залиште, щоб відійшов зайвий сік.

Сир натріть на великій тертці або дуже дрібно поріжте.

Подрібніть зелень.

У окремій ємності (можна для запікання) поєднайте сметану з содою та залиште на 5 хвилин.

Потім додайте до сметани яйця, сіль, перець, збийте виделкою, додайте борошно та ретельно перемішайте.

Додайте сир, кабачок, зелень і ще раз перемішайте. За бажанням, додайте половинки помідорів чері. Якщо робили все у формі для запікання, одразу поставте її у заздалегідь прогріту до 180 градусів духовку. Якщо замішували запіканку у окремій ємності, перед запіканням перелийте суміш у форму.

Готову запіканку прикрасьте свіжою зеленню.

Смачного!

Інші новини

Всі новини