Деруни як цеглини. Три поширені помилки приготування, через які деруни не вдаються

Їжа

8 вересня, 06:51

Гарячі, хрумкі та зі сметанкою — деруни займають особливе місце в серцях українців. Ми любимо їх за простоту, ситність, хрускіт скоринки та ніжну серединку. Розповідаємо, що не варто додавати до улюбленої страви, щоб не зіпсувати смак.

Деруни — беззаперечна класика української кухні. Це страва, яку люблять за простоту, доступність і неймовірний смак. NV FOOD пропонує кілька варіантів, як приготувати ці картопляні дива. Коли йдеться про затишок і піклування, найчастіше згадують саме їжу. Якщо в американських фільмах символом турботи є панкейки для близьких, то в Україні цю роль виконують деруни.

Існує безліч варіацій приготування дерунів, а схожі страви можна знайти й в інших кухнях світу. Найпростіший спосіб — натерти картоплю на тертці, додати дрібно нарізану ріпчасту цибулю, сіль і перець, а потім ретельно перемішати. На розігріту сковороду з олією викладають ложкою невеликі порції картопляної маси та обсмажують із двох боків до золотистої скоринки.

Три найпоширеніші помилки при приготуванні дерунів

1. Додавання борошна

До класичного варіанту часто додають борошно. Кулінарні експерти стверджують, що цього робити не варто. Адже борошно робить улюблену страву «забитою», якщо його і додають, то зовсім трохи.

Деруни ідеально смакують зі сметаною / Фото: depositphotos/АІ

2. Добавляння яєць

Яйця склеюють картопляне тісто та ущільнюють, до того ж — роблять його рідкішим. Тому краще утриматися з додаванням при смаженні дерунів.

3. Замочування картоплі

Ще одна помилка — коли почищену картоплю замочують, аби позбутися крохмалю. Або коли з натертої картоплі зливають крохмальний сік. В останньому випадку до тіста доведеться додати столову ложку крохмалю.

Рецепт гравлакса з картопляними галетами: ніжна скандинавська закуска з лосося

Ця страва стане чудовою альтернативою традиційним канапе на святковому застіллі та здивує вишуканим смаком і неповторним ароматом.

Перейти до рецепту

Хрумкі бургери з дерунів: рецепт улюбленої страви без булочок

Це чудова альтернатива класичному сендвічу, яка стане ідеальним сніданком або ситним обідом. Готуйте і насолоджуйтеся смаком!

Перейти до рецепту

Рецепт деруна по-панськи з грибами та сиром

Така апетитна друга страва стане окрасою святкового столу на будь-яке сімейне застілля чи ситою вечерею на щодень.

Перейти до рецепту

З морквою та пастернаком: рецепт рум'яних дерунів, корисніших за класичні

Додайте вашим дерунам трохи свіжості та пряності водночас: цей рецепт поєднує користь та індійські смаки у спеціях.

Перейти до рецепту

З більш хрусткою скоринкою: рецепт дерунів на смальці

Щоб похрумтіти улюбленою стравою не обов'язково висмажувати її до коричневого кольору. Достатньо просто скористатися смальцем.

Перейти до рецепту

Інші новини

Всі новини