Новий рецепт. Як спекти булки з маком і шоколадом

Блоги.Life

27 жовтня, 23:03

Володимир Ярославський

Кухар, ресторатор, суддя проєкту МастерШеф, співвласник ресторанів Lucky і Chef’s table

Потіште цими смаколиками своїх близьких

Здається, випічка з маком останнім часом подобається всім усе більше та більше. І ось новий рецепт смаколиків, щедрих на мак!

Інгредієнти:

Тісто:

  • 550−600 г сильного борошна (з високим вмістом білка)
  • 300 г молока
  • 22−26 г свіжих дріжджів
  • 100 г цукру
  • 1 яйце
  • дрібка солі
  • 80 г масла 82,5%

Начинка:

  • 600 г маку
  • 300−350 г води
  • 330 г цукру
  • 1 пакет ванільного цукру
  • 20 г кукурудзяного крохмалю
  • 20 г води до нього
  • шоколадна паста
  • цукровий сироп (100/100)

У тепле молоко додаю цукор, свіжі дріжджі, яйце, сіль і борошно — швидко замішую тісто й даю йому постояти пів години. Мʼяке масло додаю одразу, або вже зараз — коли обминаю, і даю постояти ще годину в теплому місці під рушником або плівкою. Тісто має гарно підійти.

Мак мелю на кавомолці, додаю цукор, ванільний цукор і воду, доводжу до кипіння — маса стає густою.

Додаю крохмаль, розведений водою, ще раз доводжу до кипіння до потрібної консистенції й охолоджую.
Слідкуйте, щоб маса була достатньо густа.

Тісто розкачую якомога тонше, можна додавати трохи олії на стіл.

Викладаю зверху ¾ макової маси, складаю на 2/3, гарненько розкачую, зверху кладу решту маку й складаю ще навпіл.

Потім обережно розкачую тісто максимально тоненько, як можу.

У процесі ще раз складаю — щоб було багато шарів. Робіть повільно й з любов’ю, щоб тісто не рвалося.

Булочки викладаю на деко, даю їм добре підійти — приблизно 45 хвилин. Випікаю при температурі 180 °C близько 15 хвилин — поки зарум’яняться.

Готові булки змащую пензликом цукровим сиропом (100 г цукру на 100 г води, довести до кипіння). А потім за допомогою кондитерського мішка наповнюю їх шоколадною пастою — і готово.

Смакуйте, насолоджуйтеся й даруйте близьким любов.

Текст опубліковано з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Більше блогів тут

Інші новини

Всі новини