Здається, випічка з маком останнім часом подобається всім усе більше та більше. І ось новий рецепт смаколиків, щедрих на мак!
Інгредієнти:
Тісто:
- 550−600 г сильного борошна (з високим вмістом білка)
- 300 г молока
- 22−26 г свіжих дріжджів
- 100 г цукру
- 1 яйце
- дрібка солі
- 80 г масла 82,5%
Начинка:
- 600 г маку
- 300−350 г води
- 330 г цукру
- 1 пакет ванільного цукру
- 20 г кукурудзяного крохмалю
- 20 г води до нього
- шоколадна паста
- цукровий сироп (100/100)
У тепле молоко додаю цукор, свіжі дріжджі, яйце, сіль і борошно — швидко замішую тісто й даю йому постояти пів години. Мʼяке масло додаю одразу, або вже зараз — коли обминаю, і даю постояти ще годину в теплому місці під рушником або плівкою. Тісто має гарно підійти.
Мак мелю на кавомолці, додаю цукор, ванільний цукор і воду, доводжу до кипіння — маса стає густою.
Додаю крохмаль, розведений водою, ще раз доводжу до кипіння до потрібної консистенції й охолоджую.
Слідкуйте, щоб маса була достатньо густа.
Тісто розкачую якомога тонше, можна додавати трохи олії на стіл.
Викладаю зверху ¾ макової маси, складаю на 2/3, гарненько розкачую, зверху кладу решту маку й складаю ще навпіл.
Потім обережно розкачую тісто максимально тоненько, як можу.
У процесі ще раз складаю — щоб було багато шарів. Робіть повільно й з любов’ю, щоб тісто не рвалося.
Булочки викладаю на деко, даю їм добре підійти — приблизно 45 хвилин. Випікаю при температурі 180 °C близько 15 хвилин — поки зарум’яняться.
Готові булки змащую пензликом цукровим сиропом (100 г цукру на 100 г води, довести до кипіння). А потім за допомогою кондитерського мішка наповнюю їх шоколадною пастою — і готово.
Смакуйте, насолоджуйтеся й даруйте близьким любов.
Текст опубліковано з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV
Більше блогів тут